Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Кака и Батко»Единичен статус #76560
  • Кака и БаткоКака и Баткодобави коментар към: Вкусен пухкав домашен козунакпреди 8 години, преди 8 годиниВкусен пухкав домашен козунакВкусен пухкав домашен козунак16.11.2021КозунакПрекрасен коментар, за което благодаря! Ще се опитам да карам по ред на номерата - недопичането е въпрос на вкус, мисля, че достатъчно добре е обяснено какво да се направи ако някой предпочита по-препечено. Може би е моя грешка неуточняването на каква суха мая да се ползва - моята е на Д-р Йоткер, 7 гр. и на самото пакетче пише, че е за 500 гр. брашно и е еквивалент на 1/2 кубче "жива" мая. Поръсването с яйце и олио е направено както е по тази рецепта, която не съм измислил аз, но нямам нищо против да пробвам и по друг начин - навсякъде твърдя точно обратното, не спирайте да експериментирате т.е. не се отчайвайте от евентуален неуспех. За чдките май си е много добре уточнено, който каквото му харесва и във вид какъвто му допада - щерката например категорично заяви, че стафиди не иска. За солта и друг писа, а аз отговорих - не мога да твърдя неща, които не съм опитвал, но това не ми пречи да опитам - може би чак догодина. За мазнината също вече е коментирано, може би масло, но в никакъв случай свинска мас - нямам амерение да правя тутманик. Няма дъх на олио, освен ако не е ползвано най-долнопробното - надявам се, че никой не си прави козунак с нещо, което му е изпаднало от някъде. Ароматите са също пожелателни, но при наличието на ванилия всичко друго ми идва в повече, а и да не забравяме, че всичко са изкуственяци, които аз се старая да огранича от менюто си. С радост бих погледнал снимките на твоите козунаци, но дай линк, че не ги открих (което не е твой фал). В крайна сметка мотото е как всеки би могъл да се справи с това "страшно" предизвикателство направа на козунак - аз се обърквам от тази проста рецепта и не мога да си представя, че бих дръзнал да се занимавам с някакви сложнотии - форумът не е за майстори (поне според мен), форумът е за аджамии като мен, които не искат да ядат купешки боклуци и им е кеф да си направят нещо собственоръчно. Батко съм.