Dani
Новак
Моята стенаРецепти33Снимки26СтатииСъветиКоментари105Форумни темиПостове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки192
- Данидобави коментар към: Домашни гофрети с кисело млякопреди 8 годиниДомашни гофрети с кисело мляко14.11.2021ГофретиБакпулвер не се слага в мляко, още по-малко в прясно. Т.е. няма нужда бакпулвера да се гаси в мляко/КИСЕЛО/защото лимонената киселина, като основна съставка на бакпулвера, върши тази работа. Когато, обаче, ползваме само основа/сода/, тя трябва да се угаси в киселина /кисело мляко, оцет, лим. сок/ и по този начин готовото изделие не мирише толкова силно на сода. Когато се използват два вида основи едновременно, напр. сода бикарбонат и амонячна сода, едната се гаси в кисело мляко, другата в оцет или лим. сок. Когато се употребява само бакпулвер, той се смесва заедно с брашното.