Дани
Дани
Новак

Коментарите на Дани

  • Дани коментира:Зелен боб туршияЗелен боб туршия25.09.2014Досега не съм срещала туршия, в която не се слага сол и не бих рискувала с тази рецепта. А и много варене, много нещо. Съжалявам, но рецептата не може да е точна, има пропуски в нея.
  • Дани коментира:Вкусна и лесна баница с маяВкусна и лесна баница с мая20.10.2012Радвам се, че ви е харесала. Добър апетит!
  • Дани коментира:Мъфин баничкиМъфин банички09.07.2017Идеята е много добра, обаче... Мазнина? Олио, кр. масло, няма ли? Ако няма мазнина няма как да има баница или банички, все едно.
  • Дани коментира:Мекици със содаМекици със сода10.01.2017Тестото със сода не втасва. Препоръчително е след като се омеси да се остави да постои 20-30 мин. за да се отпусне, преди да се оформят изделията, които ще се приготвят от него.
  • Дани коментира:Туршия без аспиринТуршия без аспирин20.09.2016А къде са моите снимки? Защо ги няма?
  • Дани коментира:Крем супа от тикваКрем супа от тиква21.11.2018Благодаря Ви за коментара. Радвам се много, че любимата ми кремсупа от тиква ви е харесала. Да ви е сладко!
  • Дани коментира:Спагети КарбонараСпагети Карбонара17.10.2018Вярно, че името произлиза от думата въглища, но изобщо няма връзка с черния пипер. Той не се слага за да стане ястието черно и да напомня за въглища, а по съвсем проста причина - да го овкуси. Каквото е и предназначението на черния пипер. Кой, колко ще сложи е въпрос на вкус. А се наричат карбонара защото са ги приготвяли миньорите в северна Италия, като ястие за което не са нужни много средства. Разбираемо, хората не са били заможни. Спагетите на въглищарите....покажи още
  • Дани коментира:Спагети КарбонараСпагети Карбонара17.10.2018Бебето уе, слага се може би, но в побългарената рецепта.
  • Дани коментира:Ароматен домашен ябълков оцетАроматен домашен ябълков оцет22.08.2016Утайката, както сте написала, не е притеснителна, дори напротив, там се съдържат много полезни вещества. Когато се ползва оцета е препоръчително бутилката да се разклаща за да се разпредели тази утайка равномерно и да може да влиза в подправените ястия, за да има ефект от нея....покажи още
  • Дани коментира:Нека не даваме оценка дали някой се излага, че много често се случва най-крайният в оценката да се изложи най-много. Да, мляко със сигурност не се слага в реването, но грис, всеки който отбира от готварство знае, че се слага. 1/4 спрямо количеството на брашното, т.е. на 100 гр. брашно - 25 гр. грис. Иначе интерпретации, дал бог......покажи още
  • Дани коментира:Содена питка - много сполучливаСодена питка - много сполучлива03.05.2018Това, че за Бъдни вечер избираме от най-сполучливите содени питки не е мой коментар. И определено предложението не е за Бъдни вечер, а просто предложение. Естествено, че за Бъдни вечер не трябва да присъстват блажни продукти....покажи още
  • Дани коментира:Пълнени сушени чушкиПълнени сушени чушки26.06.2016:)
  • Дани коментира:Пълнени сушени чушкиПълнени сушени чушки26.06.2016Да така е, но втората снимка с червената чушка на преден план е от сготвено ястие със сушени чушки. Със сигурност защото си е моя.
  • Дани коментира:Печени мариновани камби с морковиПечени мариновани камби с моркови13.09.2016О, да! Стават супер. Подходящи са и за бърза консумация. Например едно от бурканчетата може да не се запечата и след като изстине да се прибере в хладилника и да се хапне още на другия ден. В смисъл това бурканче дори не е задължително да се обръща защото при плътното нареждане на камбичките соса така или иначе напълва буркана. Разбира се всеки може да прави различни интерпретации, стига да се спазват осн. правила за сол и оцет, даже аз лично захар слагам по-малко количество от солта. Слагам ситно нарязано зеле или дребно накъсани розички карфиол и целина, не ползвам магданоз. Но както казах на кой както му харесва. Рецептата е страхотна!...покажи още
  • Дани коментира:Домашни гофрети с кисело млякоДомашни гофрети с кисело мляко07.10.2015И на мен така ми се струва, също ми се вижда много и 1 ч.л. ванилия, незвасимо дали суха или мокра/течна. Но иначе като цяло рецептата ми изглежда добра и ще пробвам непременно. Само ванилията и канелата ще сложа по моя преценка....покажи още
  • Дани коментира:Домашни гофрети с кисело млякоДомашни гофрети с кисело мляко07.10.2015Бакпулвер не се слага в мляко, още по-малко в прясно. Т.е. няма нужда бакпулвера да се гаси в мляко/КИСЕЛО/защото лимонената киселина, като основна съставка на бакпулвера, върши тази работа. Когато, обаче, ползваме само основа/сода/, тя трябва да се угаси в киселина /кисело мляко, оцет, лим. сок/ и по този начин готовото изделие не мирише толкова силно на сода. Когато се използват два вида основи едновременно, напр. сода бикарбонат и амонячна сода, едната се гаси в кисело мляко, другата в оцет или лим. сок. Когато се употребява само бакпулвер, той се смесва заедно с брашното....покажи още
  • Дани коментира:Кекс Ненаситната калугеркаКекс Ненаситната калугерка12.01.2017Ха-ха, чисто и просто сте някъде другаде, не в темата "Ненаситната калугерка". Не знам как нещо в което няма кокос, ще се нарича кокосов сладкиш. И от какъв зор блата ще се нарязва на хапки? А, сетих се, вероятно вашият коксов сладкиш се прави така. Но това какво общо има с тази рецепта? Аз съм на 48 години, знам рецептата за този сладкиш от дете и той винаги се е наричал така. Дали ненаситна или жадна, или пък калугерка или монахиня, все тая. Жадна или ненаситна затова, защото сладкиша моментално попива сиропа. Също като една жадна калугерка, лишена от доста неща?! Повече уважение, моля! Защото заслужавате да ви се отговори по същия начин, така както започва коментара ви....покажи още
  • Дани коментира:Кекс Ненаситната калугеркаКекс Ненаситната калугерка12.01.2017И аз така, но това е без значение. Важното е, че сладкиша е страхотен. Не съм го правила от доста години, но тогава когато го правехме в къщи забърквахме двойна доза за най-голямата тава, защото една доза свършваше за отрицателно време....покажи още