Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Дани»Моите коментари
Дани
Дани
Новак

Моите коментари

Дани коментира:
Извинявам се за пропуска. Първо той се задушава леко и след това се добавя зелето.
Дани коментира:
Много ми хареса рецептата и ще я приготвя със сигурност, но в начина на приготвяне сте пропуснала да напишете къде сте използвала яйцето, което е на първо място в необходимите продукти.
Дани коментира:
Извинявам се, ама сигурна ли сте, че на 1 кг. брашно са му достатъчни 300 мл. вода? Според мен трябва два пъти повече.
Дани коментира:
Слънчогледово олио с високо съдържание на Омега киселини.
Дани коментира:
Досега не съм срещала туршия, в която не се слага сол и не бих рискувала с тази рецепта. А и много варене, много нещо. Съжалявам, но рецептата не може да е точна, има пропуски в нея.
Дани коментира:
Радвам се, че ви е харесала. Добър апетит!
Дани коментира:
Идеята е много добра, обаче... Мазнина? Олио, кр. масло, няма ли? Ако няма мазнина няма как да има баница или банички, все едно.
Дани коментира:
Тестото със сода не втасва. Препоръчително е след като се омеси да се остави да постои 20-30 мин. за да се отпусне, преди да се оформят изделията, които ще се приготвят от него.
Дани коментира:
А къде са моите снимки? Защо ги няма?
Дани коментира:
Благодаря Ви за коментара. Радвам се много, че любимата ми кремсупа от тиква ви е харесала. Да ви е сладко!
Дани коментира:
Вярно, че името произлиза от думата въглища, но изобщо няма връзка с черния пипер. Той не се слага за да стане ястието черно и да напомня за въглища, а по съвсем проста причина - да го овкуси. Каквото е и предназначението на черния пипер. Кой, колко ще сложи е въпрос на вкус. А се наричат карбонара защото са ги приготвяли миньорите в северна Италия, като ястие за което не са нужни много средства. Разбираемо, хората не са били заможни. Спагетите на въглищарите.
Дани коментира:
Бебето уе, слага се може би, но в побългарената рецепта.
Дани коментира:
Утайката, както сте написала, не е притеснителна, дори напротив, там се съдържат много полезни вещества. Когато се ползва оцета е препоръчително бутилката да се разклаща за да се разпредели тази утайка равномерно и да може да влиза в подправените ястия, за да има ефект от нея.
Дани коментира:
Нека не даваме оценка дали някой се излага, че много често се случва най-крайният в оценката да се изложи най-много. Да, мляко със сигурност не се слага в реването, но грис, всеки който отбира от готварство знае, че се слага. 1/4 спрямо количеството на брашното, т.е. на 100 гр. брашно - 25 гр. грис. Иначе интерпретации, дал бог...
Дани коментира:
Това, че за Бъдни вечер избираме от най-сполучливите содени питки не е мой коментар. И определено предложението не е за Бъдни вечер, а просто предложение. Естествено, че за Бъдни вечер не трябва да присъстват блажни продукти.
Дани коментира:
Да така е, но втората снимка с червената чушка на преден план е от сготвено ястие със сушени чушки. Със сигурност защото си е моя.
Дани коментира:
О, да! Стават супер. Подходящи са и за бърза консумация. Например едно от бурканчетата може да не се запечата и след като изстине да се прибере в хладилника и да се хапне още на другия ден. В смисъл това бурканче дори не е задължително да се обръща защото при плътното нареждане на камбичките соса така или иначе напълва буркана. Разбира се всеки може да прави различни интерпретации, стига да се спазват осн. правила за сол и оцет, даже аз лично захар слагам по-малко количество от солта. Слагам ситно нарязано зеле или дребно накъсани розички карфиол и целина, не ползвам магданоз. Но както казах на кой както му харесва. Рецептата е страхотна!
Дани коментира:
И на мен така ми се струва, също ми се вижда много и 1 ч.л. ванилия, незвасимо дали суха или мокра/течна. Но иначе като цяло рецептата ми изглежда добра и ще пробвам непременно. Само ванилията и канелата ще сложа по моя преценка.