Дани
Дани
Новак

Моите коментари

Дани коментира:
Повярвайте, бихте могли да я предложите на всеки един гост. Но всеки има правото да интерпретира или да променя според собствения си вкус и разбирания. Аз лично дори предпочитам приготвяне, при което въобще не се ползва аспирин или иначе казано гореща саламура и мигновено затваряне и обръщане на буркана. В този случай обаче истината е, че обожавам така приготвения карфиол. И не усещам изобщо присъствието на аспирина. Принципно и 1 би могъл да свърши работа, или пък 2, всеки да прецени сам, но аз лично не слагам захар въобще, солта в туршии обикновено е повече от равна супена лъжица, при мен това е максимума. Затова имам нужда от нещо повече, което ще запази твърдостта на основния продукт, както и по-дългото време за съхранение. А в Оригиналната рецепта, която съм научила от вече 90 годишната ми съседка пише следното: по 1 кафяна чашка оцет и олио се сипват в бурканите, слага се по 1 пълна супена лъжица сол и захар, черен пипер и 2 аспирина. Бурканите се затварят и се обръщат сутрин, и вечер 10 дни. После 7 дни по веднъж и след това от време на време, когато се сетиш. Така както аз съм променила според нашия вкус, заменяйки лъжицата захар с още 1 аспирин, така всеки би могъл да направи същото ако нещо му изглежда съмнително и е убеден в правотата си. На така или иначе става много вкусно и си заслужава човек да има някое и друго бурканче в килера. Добър апетит!
Дани коментира:
Извинявам се за грешката, вода разбира се няма в рецептата, но общото количество на течните съставки мляко и яйца е по-голямо от брашното, така че вода или не, резултата би бил все този. Вероятно вече е късно авторката да коригира рецептата си, но би могла да направи коментар, в който да напише коректния грамаж на брашното. Защото тази кашичка, която ще се получи от посочените продукти няма как да се разточи, единственият начин е да се сипва с лъжица. Но тук пише друго?!
Дани коментира:
Подкрепям напълно арабия, че тази рецепта нещо не е наред, но аз мисля, че много не е наред. Да, най-хубавите мекици стават с много меко, дори може да се каже рядко тесто, но тесто, което е замесено с повече вода от брашното е твърде рядко дори за палачинково. Според мен е изписано грешно и по-вероятно грешката е в авторката на рецептата.
Дани коментира:
Тестото се казва бисквитено, по-точно бисквитно, но както и да е, всеки пише както си му е по-удобно.
Дани коментира:
"Покривчето на Нат". Някои хора се вземат прекалено насериозно. На Нат да й кажа, че туй покривче моята майка го правеше когато бях дете. Има няма 35 години. После го правех и аз, вярно не с извара или крема, но то сега модите са натам, та затова. На времето се използваха предимно пудра захар, краве масло, какао и прясно мляко. Благодаря на Жени за това, че ми припомни тази рецепта, но ако я направя ще бъде стария вариант.
Дани коментира:
ра, то може и без брашно, че даже и без захар. За какво са ни?
Дани коментира:
Тези дето толкова убедително давате мнение, че яйцата са 4, освен 4-те яйца колко още набухвател слагате? 1 пакетче бакпулвер и освен това поне 250 мл. швепс или лимонада, нали! Или пък хлебна или амонячна сода вместо швепса. Чели, по-скоро недочели, разбрали, по-скоро недоразбрали, веднага скачаме да се изтъкнем колко много знаем. Тук содата е само 2 щипки. Яйцата се разбиват цели, а не отделно жълтъци и белтъци, затова и е необходим мъничко набухвател. Единственото, което на мен ми се струва по-малко, спорд моите разбирания спрямо количеството яйца е брашното, но не съм опитала и не бих могла да кажа, просто така ми се струва. Тук всички разбират много и са големи специалисти. Като не ви харесва или ви се виждат много яйцата, пробвайте нещо друго, или се консултирайте по нормалния начин, но не учете автора как да изпълнява собствената си рецепта, или поне която е изпробвал не веднъж, за да реши да я предложи и на нас. И не заблуждавайте останалите, които не са много сигурни. Вярно е, че има и очевадно сгрешени рецепти, но струва ми се тук случая не е такъв.
Дани коментира:
Пудра захар върху глазурата ли? Нещо не ми се връзва. Сигурно има грешка.
Дани коментира:
Проблема е, вероятно не е, че амонячната сода идва в повече, а че задължително трябва да се угаси. Бакпулвера се размесва с брашното, но амонячната сода трябва да се угаси в ч.л. оцет, след като в рецептата няма предвидено кисело мляко. В противен случай няма как да не мирише.
Дани коментира:
За 6 яйца + чаша вода, 4 чаши брашно не са много, но формата със сигурност трябва да е доста големичка.
Дани коментира:
Албена, когато в рецептите няма кисело мляко, в което да се угаси хлебната сода, а ти се притесняваш, че после сладкиша евентуално ще мирише на сода, можеш да я угасиш в 1 ч.л оцет. Така ще си сигурна, че няма да мирише.
Дани коментира:
Нормално не ви се е получило. Още на първо четене прави впечатление, че за 5 яйца и кофичка мляко само 250 гр. брашно, което е 2 ч.ч. е малко. 3 щипки сода също е малко. Трябва не по-малко от една пълна лъжичка угасена в млякото. Най-добре 1 пакетче бакпулвер. После няма ванилия, няма нищо друго освен основните продукти. Олиото не е задължително, освен за намазване на тавата, но определено тази рецепта не е наред. Продуктите по-скоро са за обикновен блат и то не са дадени като хората, отколкото за цялостен сладкиш.
Дани коментира:
Има нещо съмнително, но едва ли е в сладкиша...
Дани коментира:
Ами например с пъпеш. Или с праскови. И аз бих пробвала тази рецепта.
Дани коментира:
Съжалявам Илияна Апостолова, че при вас резултата не е бил добър. На мен досега не ми се е случвало да ми загори намазката, независимо каква баница правя. Сместа е съвсем малко(общо 2 супени лъжици, по 1 от двете съставки), намазва се колкото да се покрие дъното, аз лично размазвам и по стените като използвам четка. Ако все пак ви се вижда много, бихте могли да добавите остатъка към полива. Не знам,може да зависи и от това, как пече фурната отдолу. Водата 300 мл. не е много, бих казала дори, че корите могат да поеме дори още малко. Това е баница, която не става кашкава, съжалявам, че при вас не се е получила, не бих си позволила да кажа, че вие не сте направили нещо както трябва, но предполагам може да се случи крайния резултат да не се получи според очакванията. Никой не е застрахован, но тази рецепта е правена, трудно ми е да кажа колко пъти и е една от малкото, при които независимо от всички обстоятелства, резултата винаги е бил страхотен. Вие ще решите дали да повторите, но рецептата наистина си заслужава труда, като се има предвид резултата.
Дани коментира:
Не е задължително да има мазнина за да се получи. Евентуално само за намазване на формата. На мен обаче ми прави впечатление малкото количество захар. 1/5 означава 30-40 гр. ако чашата е 200 мл. Вероятно и аз ще добавя лъжица-две мед. Рецептата ми звучи доста добре и ще направя кейка.
Дани коментира:
Естествено, може да има известни несъвпадения, дори и да са родени под един зодиакален знак, представителите на тази зодия са си различни хора и не е казано че това на 100% е валидно за всички Стрелци. Аз обаче намирам много съвпадения с предпочитанията на моя приятелка Стрелец. Така, че Йоанна не бих нарекла това "абсолютни глупости". Ти може и да си веган, но ти не означава всички, или може би си мислиш, че си единствения стрелец?
Дани коментира:
Къде го видяхте този трицветен кекс? Снимката може и да не отговаря съвсем, ама чак пък трицветен. На мен рецептата ми харесва и ще я направя в най-скоро време.