Средно ниво на глутен? Брашно тип 500 е с високо съдържание на глутен. Какво трябва да е брашното - тип 700, от което се прави хляб "Добруджа" и което е изключителна рядкост да се намери на дребно в търговската мрежа, брашно тип 1150 - типово, или 1350? Какво точно?
Изключително сполучлива рецепта. Радвам се, че ви е харесала Ани. Обикновено приготвям баницата по тази рецепта, понякога разнообразявам с други варианти, но винаги когато искам отличен резултат "като за пред хора" правя тази баница. Тук провал не може да се случи!
Реално погледнато, кое вещество чрез определена храна би могло да се приема в неограничени количества без ефекта от неговото приемане да се превърне в дефект? Няма такова, нали? Още по-малко пък плодовата захар. Не вярвам някой да яде по 1 кг. грозде и още толкова праскови примерно + в добавка вероятно и храни от други групи и да вярва, че се е нахранил много здравословно. Количеството е от огромно значение. Според количеството - може да е много здравословно или пък много вредно и опасно. Изненадана съм, че някой тепърва "открива топлата вода".
Правила съм подобен сладкиш. Да, различен е от снимката. На снимката е ред кори - крем ред кори - крем и запечено всичко заедно. В тази рецепта корите се редят в тавата за печене наведнъж като всеки две се намазват с масло и се запичат. След като се изпекат трудно могат да бъдат разделени за да се редуват с крем затова цялото количество крем се изсипва върху корите, прави се глазура или се наръсва с ядки. Сега, който е специалист по отделяне на кори може да си го направи и на пластове. Във всички случаи десерта е много вкусен и никак не е труден за изпълнение. Аз обаче, правя друг крем, в който не слагам сметана.
Малко брашно, много мая. Верно, че маслото е повечко, а теста съдържащи много масло втасват бавно, но тук проблема освен в многото мая е и в неправилно посочените количества. 1 кубче прясна мая може да набухне до 2 кг. брашно, а това съвсем не отговаря на възможностите на 1 ч.л. суха мая. С 1 ч.л. суха мая в най-най-добрия случай ще набухне 500 гр. брашно. Да, за твоята рецепта това количество е напълно достатъчно, но какво да правят тези, които ще ползват прясна. И 1/3 кубче би свършило работа, но заради многото масло, айде нека е 1/2. Но в никакъв случай цяло кубче. Ако някой мисли, че колкото повече толкова по-добре, не е на верен път. Съжалявам, че може да е прозвучало като лекция, но аз умея да готвя, т.е. имам си що годе представа от възможностите на маята.
Тази рецепта ми изглежда странна и тъкмо поради това интересна. Малко брашно, захар само за маята, повечко масло и мноооооого яйца. Излиза, че ако се замеси тесто с 1 кг. брашно, трябва да се сложат 12 яйца. А какво означава да се смачка маслото? Да се намачка заедно с 1/3 от брашното разбирам, но само масло как се мачка и защо? Надявам се да получа бърз отговор, тази рецепта със сигурност ще я изпробвам, дори да е най-странната на света. Много съм любопитна да видя крайния резултат.
Странно защо така се е получило, карамела след изпичането на сладкиша би трябвало да е в течно състояние и да няма проблем при обръщането. Но то не и задължително да се обръща. При сервиране парчето се поставя в чинийката с плода нагоре. Въпрос на избор. Най-важното е, че е много вкусно.
Прекрасна рецепта, изключително сполучлива. Аз добавих от себе си една шепа стафиди, които накиснах в чая докато изстиваше. Карамфила се съчетава чудесно с ароматите на останалите продукти. Този кекс без съмнение ще присъства в нашата кухня и то редовно занапред.
Не отбелязах оценка перфектно само поради това, че още не съм направила агнешкото по тази рецепта, но със сигурност ще го направя за предстоящите празници. Хареса ми много съчетанието от продукти, които предлагаш за рецептата, освен това е една от малкото, за които от раз казвам "Това ще го направя задължително!" Още от сега предвкусвам крайния резултат. Благодаря, че сподели тази рецепта!
Очевидно не са Шилерови букли щом рецептата е различна и е наречена Фунийки с крем. Същите тези фунийки с крем, на мен са ми познати като Дамски каприз. С това име ги помня от моето детство, когато ги приготвяше майка ми, но не бих твърдяла пред Ефросия, че рецептата й всъщност има друго име. А формите, всеки може да си направи от какъвто си иска подходящ материал. При всички случаи е по-лесно и по-сигурно от това, да тръгнеш да ги търсиш по магазините. Едно на 1000 е да успееш. Аз съм завършила техникум по хранене и бих казала на АктеХ, че това, което тя пробутва като Шилерови букли всъщност се казва Шаум роли. Не се правете на интересни и оставете хората да готвят и предлагат както и каквото искат! Ако имате да предложите рецепта с 4 яйца и 1 см. дебела кора, просто го направете, че като ви гледам забележките, май за нещо съвсем друго от обикновените фунийки с крем става въпрос.
Много добре изглеждат на снимката, но дали са направени по тази рецепта. На мен лично ми се струват прекалено много набухвателите за 700 гр. брашно, но може и да греша. А Фунийки могат да се направят и от фолиото на кофичките от кисело мляко, или пък да се купят готови. Наскоро си купих, 6 бр. в опаковка за 2 лв., но се намират трудно.
Прочетох рецептата, лесна е, непременно ще я изпробвам.И понеже е започната темата със съвети и забележчици, да се включа и аз. Не можем да разбъркаме обилно - разбъркваме енергично или дотогава, докато продуктите се смесят много добре. Ако печката ни има две фурни, бихме могли да пуснем и горната, но предполагам тук се има предвид горния реотан.
А ти Лили, като си напълнила страницата с коментари, защо преди да се правиш на много компетентна първо не го опиташ и тогава да ръсиш обидни квалификации. Ако съм искала да дам рецепта за традиционен сладък салам от бисквити, в който се слагат масло, орехи, ром, какао и т.н. щях да го направя. Такива рецепти има достатъчно. Ако в тази, която предлагам съставките не ти харесват или ти се струва странна, благодаря, че се отби. Не си длъжна да я приготвяш, но е редно да се отнасяш с уважение към всички, които се спират в този сайт, а и във всички останали.
Моите коментари