Дани
Дани
Новак

Моите коментари

Дани коментира:
Много ми харесват продуктите, изглежда страхотно, ще го пробвам още тези дни! Благодаря за рецептата, вярвам, че ще се получи!
Дани коментира:
Миме, що не земеш да пробваш колко кила ще свалиш с тази рецепта? Съжалявам, ама човек да го хване яд като чете такива безхаберни писания. Поздравления за авторката на рецептата, радвам се, че я сподели с нас, изглежда ми много добра, ще я направя непременно.
Дани коментира:
От Данка Митева: Аз правя тази баница от много време, става прекрасна и затова я споделих с всички вас, но досега не съм пробвала да заменя водата с мляко. Вани, сподели моля, добре ли се получи?
Дани коментира:
Какво се случва с другата половина от брашната? - да питам и аз, че отговор няма.
Дани коментира:
Да, заедно се слагат в подходящ съд и се нагрява докато се получи еднородна смес, т.е. локума се е разтопил напълно и е поел всичката вода. Ако обаче сместа се получи много гъста, трябва да се добави още малко вода.
Дани коментира:
Това ще се пробва задължително! Допада ми много.
Дани коментира:
Ралица, чудесно ще е да се публикуват повече диетични рецепти, но точно диетични, а не такива небивалици като тази тук.
Дани коментира:
Тази рецепта не може да е вярна. Хапченцата захарин първо не се обработват термично, а само се добавят към готови храни и напитки, и второ 25 хапченца ще са достатъчни за да подсладят 12 чаени чаши и половина, което е 3 кг. готов продукт. 7 пъти повече от вашите 400 грама мляко и грис. И още. Вие май никога не сте приготвяли тази рецепта, щом предлагате безумните 100 гр. грис за само 300 мл. мляко. 100 гр. грис са напълно дастатъчни, даже предостатъчни за цял литър мляко, дори и се налага добавка на малко вода. Не знам защо публикувате такива абсурдни рецепти. Има хора, които нямат опит и се учат. Едва ли са толкова богати за да купуват продукти за нещо, което няма да стане нищо, ако спазват вашите указания. Съжалявам много, но за мен е обидно да прочета такива небивалици. Трябва човек да е съвсем безхаберен за да се довери на това.
Дани коментира:
От това тесто основа за ябълков пай или плодова пита може и да се получи. Че и солени бисквитки с вкус на пица може да излязат. Но пица с това тесто няма как да се получи. Пицата си е пица, не експеримент.
Дани коментира:
От тестото се разточва правоъгълник, маслото се поставя в средата му, предварително обезводнено. Обезводнява се като се наръси с брашно в съотношение 1:10, т.е. 30 гр. брашно и се реже с нож, така че брашното да поеме съдържащата се вода в маслото. Оформя се на калъпче и се поставя в средата на разточения лист тесто. Загръща се с краищата на тестото като плик, така че да се покрие и от четирите страни. Преди да се разточи с точилката е желателно да престои малко в хладилника за да се стегне леко и да не се допусне при разточването маслото да потече от плика. След като е минало първото разточване тогава тестото се сгъва на три, престоява в хладилника поне за час, отново се разточва и пак на три, в хладилника. Два пъти са достатъчни, но който иска много пластове може да разточва и сгъва и повече пъти три, четири...
Дани коментира:
Направих го на Гергьовден, че нещо не ни стигна купения козунак, затова и рецептата качих след Великден. Стана превъзходен и много мек отвътре, толкова колкото не вярвах, че може да стане домашен козунак. Пекох го до суха клечка, този път без да прекалявам с презастраховането, че може да остане суров, не го изсуших много и се получи един наистина страхотен резултат. Препоръчвам ви да опитате...
Дани коментира:
И аз това се запитах: А къде остана желатина? На нито един от кремовете не му трябва допълнително сгъстяване. Според мен. Но все пак очаквам да поясните, защото рецептата въпреки някои неясноти и въпреки всичките тези огромни мазнини, които се съдържат в необходимите продукти, изглежда привлекателно. А какво точно е това топено сирене в кофичка? Не съм виждала такова? По-добре би било да напишете колко грама трябва да е! И отделно ли се разбива или само се добавя при масления крем и сместа се разбърква до еднородност?
Дани коментира:
Сиси, пише 1 чаена чаша брашно и 1 чаена лъжичка галета. Да, Дани, именно това е написала авторката на рецептата, най-вероятно ти звучи странно, че карамела се разрежда с прясно мляко. Няма нищо странно. Юлия, яйчената смес се прибавя към карамелизираното мляко. Никъде не пише, че при карамела има жълтъци. Четете бе хора, четете наред! Не, между редовете! За разлика от някои други рецепти, в тази няма нищо сбъркано или пък неясно. Благодаря на Зазу за тази рецепта. На мен лично ми се вижда много добра и ще я направя задължително.
Дани коментира:
Аз бих сложила 5 яйца, но това разбира се, си е право на всеки да нагласи продуктите според собствените си виждания и разбирания по въпроса. Хареса ми много тази рецепта, сигурно защото е традиционна. Към ивелина: Биенето на тестото става по следния начин: Засилваш се като вдигаш ръката, с която държиш тестото на височината на рамото и силно го удряш в масата на мястото където си наръсила с мазнина.
Дани коментира:
Много ми харесва, количеството на продуктите отговаря съвсем точно на моите представи и опит в "козунакоправенето". Единствената разлика е, че когато замесвам на ръка, наред с биенето на тестото в масата добавям само мазнина. Т.е брашното вече е вложено в тестото и едва след това започвам да добавям на порции мазнината. Но ще се възползвам от рецептата и тази година ще оставя тестото да престои цялата нощ при втасването. Благодаря на авторката!
Дани коментира:
Интересно хрумване за оформянето на козунака, поздравления за което Ивалина! Аз знам как се прави това оформяне/препратка към питка цвете/и наистина би изглеждало страхотно в отворите в средата да се сложат 3 ярки разноцветни яйца. Не се бях сетила за тази възможност, благодаря за идеята, а задължително ще пробвам и рецептата за козунака.
Дани коментира:
0,300 л. мазнина е предостатъчна за 1 кг. брашно. Да ми прости авторката на рецептата, че се намесвам, но наистина не е обяснила добре. Това, че всеки може да сложи вида мазнина според предпочитанията си е добре, но не всеки може да разбере от начина, по който е написано в продуктите, че 300 мл. е общото количество мазнина. Не всеки има опит, предполагам някои от читателите за първи път решават да се пробват с направата на козунак. Може да сложите напр: 150 гр. масло + 150 мл. олио. Може олио и мас, само олио или само масло, или пък 100 мл. олио и 200 гр. масло или мас. Както предпочитате. Но общото количество не бива да надхвърля 300 мл. По рецептата, която аз правя козунак на 500 гр. брашно слагам не повече от 90-100 гр. мазнина. Но в случая аз вярвам на авторката, че за тази рецепта нужното количество мазнина е 300 мл.
Дани коментира:
В тестото за пай наистина не се слага бакпулвер. Виждам, обаче, че в продуктите, които си дала няма бакпулвер. Дали в начина на приготвяне си допуснала грешка? Моля, да напишеш като коментар коректния начин за приготвяне или поне къде има допусната грешка!