• Потребител#165452Потребител#165452добави коментар към: Руло с бабекова каймапреди 8 години, преди 8 годиниРуло с бабекова каймаРуло с бабекова кайма18.08.2016Солено рулоТъй като живея в чужбина аз също сама си правя бабековата кайма, но в България съм купувала. Мога да ви дам моята рецепта, ако ви хареса я пробвайте. Стават и страхотни кюфтета. Премилам леко прошарено свинско месо на едрата решетка. На 1 кг кайма слагам 15 гр сол,1 с.л. смлени или счукани семена от копър, 2с.л червен пипер, половин чаена лъжичка черен пипер, половин чаена лъжичка кимион и 2 ч.л. мащерка. Солта може да се намали или увеличи според вкуса, но когато се изпече тази кайма става по- солена. Понякога слагам и половин лъжичка лют червен пипер, когато искам да е леко пикантна. Каймата се измесва добре, притиска се хубаво и се покрива с найлон. Така престоява 24 часа в хладилника преди да се употребява.