gotvach.bg»Съвети»Как се приготвят соеви хапки?

Как се приготвят соеви хапки?

Как се приготвят соеви хапки?

Соевите хапки са популярен заместител на месото. Те се предлагат под формата на сушени кубчета в търговската верига. Ако се сготвят правилно, те стават много вкусни и влизат в употреба при различни вегетариански ястия и веган рецепти. Но ако не се следват някои основни правила, стават жилави и трудни за сдъвкване.

Какво е важно да знаем при приготвяне на соевите хапки? Най-важното е да прочете упътването на конкретния продукт и да го следвате.

В общи линии соевите хапки трябва да се залеят с вряла вода при съотношение 1 част хапки и 2 части вода. Течността може и да е повече - това не е проблем, важното е да не е по-малко. Това е ключов момент в готвенето на соеви хапки.

Съдът, в който ще се престоят соевите хапки, се покрива с капак и се оставя така за 3 часа или дори повече. Целта е да поемат от водата и да набъбнат добре. Така стават крехки. В някои рецепти се предлага да бъдат киснати в зеленчуков бульон или прясно мляко - тази стъпка е по ваша преценка, може да се пропусне.

После хапките се измиват с вода и се изстискват, овкусяват се с любими подправки за месо (къри, червен пипер, соев сос, черен пипер, червено вино, чесън на прах) и се ползват за различни рецепти, като могат да се пекат, пържат или задушат допълнително. Или да се гриловат на скара под формата на веджи шишчета.

Могат да се задушат с малко лук и гъби или да се ползват във вегетариански сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати