Gotvach.bg»Съвети»Как работи фритюрник с горещ въздух?

Как работи фритюрник с горещ въздух?

Как работи фритюрник с горещ въздух?
Чугунен тиган с капак - 26 см-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунен тиган с капак - 26 см
75.00 лв.
56.78 лв.

Фритюрникът с горещ въздух работи с много малко мазнина. С тези фритюрници можете да пържите само с помощта на горещ въздух. Всяка една храна, приготвена в този фритюрник, се готви без мазнина и само с помощта на горещия въздух.

Той дори не носи след себе си неприятна миризма на пържено, която с дни стои в дома ви. Този фритюрник на практика предствавлява малка електрическа фурна с вентилатор.

Предимството на т.нар. еър фрайър е, че той може да премахне многото влага от съдовете. Трябва обаче да изберете такъв фритюрник с горещ въздух, който може да удовлетвори вашите собствени нужди. В него трябва да се готвят само пресни продукти.

Също така е важно да се използват растителни мазнини, които могат да издържат на високи температури - тоест да имат висока точка на горене, за да не се превърнат в опасни.

Ето и няколко съвета как може да ползвате този уред:

- Трябва да знаете къде трябва да държите вашият фритюрник. Трябва да има разстояние от 10 см между уреда и други съдове, както от други уреди и от стената. Не трябва да слагате нищо върху този уред;

- Може да използвате този фритюрник с горещ въздух вместо микровълнова, за да си топлите храната. Този процес се усъществява по-добре в него, защото пази сочността на ястията. Когато топлите пържени храни в него, той отново ги прави хрупкави;

- Когато решите да готвите с еър фрайър, трябва предварително да бъде включен, за да се нагрее. Така готвенето е по-бързо и храната по-вкусна. Ако вашият фритюрник с горещ въздух няма програма за предварително нагряване, просто го включете на температурата, на която ще готвите, и оставете да се загрее;

- Не слагайте много мазнина - При този вид фритюрници е най-добре да се готви с много малко мазнина;

- Не пълнете фритюрника догоре - Тази грешка се прави най-често, без значение за какъв съд за готвене става въпрос. Ако напълните фритюрника прекалено много, храната няма да може да се сготви равномерно. Трябва да има достатъчно място, за да може въздухът да циркулира;

- Трябва да добавите вода в чекмеджето на уреда - Под кошницата на уреда има чекмедже, където се събира остатъчната мазнина. Ако ще готвите нещо по-мазно, трябва да сложите вода вътре;

-Трябва да обръщате храната в уреда - Трябва поне 1 път да обърнете храната, която готвите във фритюрника с горещ въздух. Така тя ще се сготви равномерно;

- Почиствайте редовно вашия уред, като е хубаво да е след всяко готвене, за да остане с вас за по-дълго време.

Вижте всичките ни вкусни предложения за рецепти в еър фрайър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен