Gotvach.bg»Съвети»Как да премахнем миризмата от глиганско?

Как да премахнем миризмата от глиганско?

Как да премахнем миризмата от глиганско?

Въпреки това, че месото от дивеч има своите добри вкусови характеристики, то рядко присъства на нашата трапеза. Ако все пак ви се отдаде възможност да сготвите месо от глиган, но не знаете как да премахнете неговата миризма, то прочетете този текст до край и ще разберете.

- Важно е да премахнете жлезите, които отделят секрети, особено при глиганите.

- Месото от глиган или друг дивеч трябва да се маринова предварително. Самата марината премахва киселия, а в някои случаи и горчив вкус на месото.

- Специално при премахването на мириса от месото от глиган, то трябва да престои в марината едно денонощие. А тя се приготвя от студена вода, сол, оцет, черен пипер и дафинов лист. Хубаво е тази марината да се свари преди месото да се сложи в нея и да изстине. Трябва да внимавате, когато готвите това месо. Иначе може да не се махне миризмата от глиганското.

Хубаво е то да се готви на бавен огън, за да не остане жилаво. Добре е да се облива по време на печене, защото в противен случай става много сухо и доста трудно за дъвчене. Може да му приготвите и специален сос, за да го направите още по-вкусно.

С маринованото месо можете да сготвите различни вкусотии, включително: глигански кюфтета, шишчета от глиган, задушено глиганско, гювеч с глиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати