Има бързи методи за размразяване на тесто, има и такива, които са по-бавни. А ето и кои са те:
Бавни начини за размразяване:
- в хладилника - поставя се замразеното тесто, както е с опаковката, в хладилника. Времето за размразяване в хладилника е между 10 и 12 часа;
- на стайна температура - трябва да поставите тестото върху дъска, която е силиконова, и след това да го покриете с тънка кърпа. Размразяването по този начин отнема около 5 часа;
- в топла вода - тестото се слага в найлонова торбичка и се поставя в съд с топла вода. Краищата на опаковката трябва да останат навън, не трябва водата да влиза в тестото. Колко време ще се размразява тестото зависи от големината му. Обикновено отнема около 2-3 часа.
Бързо размразяване на тесто:
- В микровълновата - ако имате опция за размразяване на вашата микровълнова фурна, използвайте я. Ако ли не, размразяването се извършва на 100 вата. Тестото се вади от опаковката и се слага в подходяща чиния или ако имате - стойка за размразяване. От време на време трябва да се обръща. Не трябва да позволявате тестото да стане горещо. Времето за размразяване в микровълнова е 20 минути.
С размразеното тесто препоръчваме да си приготвите вкусна пица, мекици за закуска или любимите понички.
Коментари