За почитателите на кафето, то се оказва перфектният старт на деня. Неслучайно обаче то се консумира сутрин преди закуска. То стимулира метаболизма и подобрява нивата на енергия в организма.
Съществуват различни рецепти и варианти за направата на кафе, но напоследък се откроява една от тях като много популярна – тази за бронираното кафе.
Бронирането кафе съществува от древни времена и е трудно да се проследи неговото начало. В последните години то се прочува благодарение на знаменитости, които споделят, че го включват в своите диетични режими.
Първо за него разпространява Джесика Алба, а нейният пример следват по-късно много други известни личности.
Кафето се приготвя по съвсем обикновен начин, но към него се добавя кокосово масло. Счита се, че с помощта на тази нова съставка се удвоява метаболитното действие, подсилва се имунната система и се предотвратява вредното действие на свободните радикали.
Кокосовото масло носи благоприятен ефект за организма, защото съдържа триглицериди. Тези вещества спомагат за това да се усвои по-бързо кокосовата мазнина. Когато тя бъде обработена толкова бързо, се превръща автоматично в енергия за организма.
Друго предимство на бронираното кафе е, че придава усещане за засищане, затова много хора го консумират вместо закуска. Това е причината то да бъде включвано в много хранителни режими.
Обикновено кафето се приготвя, като към своето еспресо добавите 1 или 2 лъжици кокосово масло или краве масло, след което разбиете енергично, като може да ползвате и блендер.
След това разбърквате добре до получаване на хомогенна смес.
Коментари