Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече пържола на скара?

Колко време се пече пържола на скара?

Kristina K.Kristina K.
Новак
14622
Колко време се пече пържола на скара?

Всяка пържола има различно време за готвене поради различната дебелина на разфасовките.

Времето за приготвяне на тънка пържола е 6-8 минути при температура 51 °C.

Времето за приготвяне на средно дебела пържола е 10-12 минути при температура 62°C.

Времето за приготвяне на дебела пържола е 12-15 минути при температура 71 °C.

Най-важната част от достигането на оптималната степен на готовност е да следите вътрешната температура на пържолата. Изпичането е до голяма степен въпрос на вкус.

Ако вашата пържола е по-дебела, тя вероятно няма да достигне желаната готовност толкова бързо, колкото по-тънка. Нещо, което може да ви гарантира, че няма да препечете пържолата си, е да я оставите предварително на стайна температура за около 30 минути преди готвене.

Ако повишаването на вътрешната температура отнеме повече време, това означава, че пържолата е била твърде студена, когато сте я сложили на скарата.

Важно ли е пържолите да си починат, след като ги изпечете

Да. Пържолата всъщност продължава да се готви през тези няколко минути. Това продължение на готвенето е страхотно, защото не изсушава пържолата, както би било, ако просто я оставите на скара по-дълго.

Разрязването на пържолата прекъсва този последен кратък период на готвене, като освобождава топлината вътре в пържолата.

Оставете я да почине няколко минути и след това я нарежете, за да бъде перфектна. Това правили важи за телешки пържоли, свински стекове, пилешки пържолки и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати