Gotvach.bg»Съвети»Трикове за перфектна домашна паста

Трикове за перфектна домашна паста

Прясната паста, приготвена в домашни условия, обикновено става, като се смесят 100 г брашно с 1 яйце - порция за човек, което е в зависимост от това кой как и колко хапва, разбира се.

Ако говорим за мъжкия апетит, това количество би трябвало да е поне двойно. От опит обаче вероятно знаете, че това, което получавате като резултат, е малко по-гранулеста паста. Трик, за да избегнете това положение, е да ползвате много фино брашно - сладкаркото е подходящо или това, което е с 00.

Гладко тесто за паста ще получите и като добавите по малко вода - 20 мл (това е един шот, ако имате). По този начин се получава по-гладка паста при замесването ѝ.

Разбира се идва ред и на въпроса - това брашно ще ни бъде ли достатъчно? Отговорът е - Не! Тогава колко брашно трябва за прясна паста?

Добавя се брашно, докато спре да оставя следи по дланите Ви (и на плота, където го приготвяте). Този процес отнема около 5-7 минути.

След това както следва: Тестото се завива за около 30-40 минути, преди да започне обработката му за паста.

Хубаво е да оставите направената паста за поне 15 минути да “дръпне” в хладилника (ако Ви е възможно) някъде настрана.

Остава да си я приготвите - аз предварително я разделям и така изтупвам излишното брашно. Чак тогава я пускам във врящата подсолена вода.

Резултатът е повече от добър!

Ако имате прясна паста на разположение, препоръчваме да опитате от нашите рецепти за:

- паста със скариди;

- паста болонезе;

- паста с гъби;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати