Как се варят макарони?

Как се варят макарони?

Зад името макарони се крият тръбовидни изделия, изработени на специална машина. Макароните са част от традиционната италианска кухня, но често присъстват и на нашата трапеза.

Макароните са универсално ястие, обичано от всички, защото зад непретенциозния му външен вид, се крият неподозирани възможности да развихрите кулинарното си въображение.

Можете да поднесете на гостите си както макарони на фурна по италиански, така и сладки макарони на фурна с локум, от които непременно ще си сипете втора, че и трета порция.

Варенето на макарони е фасулска работа. Суровите макарони се сипват във вряла подсолена вода и се варят в продължение на 5-6 минути на умерен огън. Обикновено точното време за сваряването им е посочено на опаковката.

Познавачите на пастата препоръчват за варите макароните 2-3 минути по-малко, отколкото пише в упътването, защото така макароните ще бъдат по-малко калорични.

Препоръчително е във водата за варене на макароните да добавите и 1 с.л. олио, което се предотврати слепването им. Макароните се варят в съд без капак. В случай, че преварите леко макароните, може да ги прехвърлите в гевгир и да ги изплакнете съд студена вода.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати