За какво помага глогът?

За какво помага глогът?

Често можете за чуете да наричат глога сърдечната билка. Това съвсем не е случайно. От всички билки глогът е най-подходящ при проблеми със сърдечно-съдовата система. Той оказва благотворно въздействие върху нормалното функциониране на сърцето и прилежащите органи.

Глогът доказано е притежава лечебни свойства. Той се грижи за състоянието на сърдечния мускул, подпомага нормалния сърдечен ритъм и влияе благоприятно на периферните, коронарните и мозъчните кръвоносни съдове.

Плодът от глог спомага за нормализирането на нивата на лошия холестерол в кръвта. Интересна подробност за глога е, че с лечебна цел се използват не само плодовете на глога, но и неговите цветове.

Лечебните свойства на глога се дължат на веществото проантоцианид, което разширява коронарните съдове и засилва кръвообращението. Това се отразява положително на хората, които често страдат от синдрома на студените ръце и крака. Освен това глогът е богат на антиоксиданти ,танини, флавоноиди и др. полезни елементи.

Широко известен факт е, че глогът има благотворно въздействие върху нервната система, но за да има благотворен ефект от билката, тя трябва да бъде приемана поне в продължение на няколко месеца. Добрата новина е, че и благоприятното въздействие на билката също е дълготрайно.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати