За какво се пият черен и зелен чай?

За какво се пият черен и зелен чай?
Снимка: gotvach.bg

Чаят е сгряващ тялото продукт, който не само е много здравословен, но и покачва тонуса и духа. Има различни видове чай, но зеленият и черният несъмнено са едни от най-полезните.

Черният чай се пие поради редица причини. Някои хора го пият заради тонизиращия ефект на кофеина в него, който е подпомага притока на кръв към мозъка. Учените смятат, че малките количества кофеин предпазват сърцето от заболявания.

Чаша черен чай дневно подобрява метаболизма, може да предотврати запушването на кръвоносни съдове и да стимулира притока на кръв към различни части на тялото. Напитката е изключително полезна и за намаляването на лошия холестерол в кръвта. Черният чай е много богат на антиоксиданти, които предпазват от развитие на ракови клетки. Смята се, че черният чай неутрализира действието на опасни микроорганизми, предизвикващи кожни инфекции, диария и пневмония.

Зеленият чай е също толкова полезен, колкото и черният. Той също е изключително богат на антиоксиданти. Приписват му се антирадиационни, противовъзпалителни и противоракови свойства. Антиоксидантите в него забавят стареенето на клетките, помагат за детоксикацията на организма, помагат за свалянето на излишни килограми.

Смята се, че зеленият чай има свойството да удължава живота. Той стимулира мозъка и облекчава стреса, намалява кръвното налягане. И черният, и зеленият чай са много полезни, особено ако се пие по една чаша всеки ден.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати