Gotvach.bg»Съвети»Как се замразява октопод?

Как се замразява октопод?

Как се замразява октопод?

Октоподът е вкусен деликатес, но за жалост срокът му на годност не е много дълъг. Има много начини за неговото съхранение, но не всеки от тях е ефективен за жалост.

В този съвет ще ви разкажем как можете да си замразите октопод. Когато си купите пресен октопод, можете да го съхранявате в кутия с капак в хладилника.

Не бива да съхранявате октопода на стайна температура;

Замразяване на октопод

Те могат и да бъдат замразени, но след като бъдат замразени веднъж, повторното замразяване не се препоръчва. Преди да бъдат замразени, е препоръчително октоподът да бъде сварен и да се охлади напълно. Когато е замразен, той запазва много по-добре своите вкусови качества и структората си.

Най-добрият вариант за замразяване на октопод, е в кутии. Не трябва да се замразява в пластмасови торбички или стреч фолио;

Ако решите да замразите октопода суров, след като бъде размразен, той става много по-жилав и губи част от вкуса си.

Който и метод на съхранение да изберете за октопода или други морски дарове, е добре да е в кутии, защото както октоподът, така и другите морски дарове бързо попиват миризмите около себе си, което води след себе си промяна в техните вкусови качества.

Ако сте купили вече замразен, тогава трябва да го сложите във фризер възможно най-скоро след като сте го купили или да го размразите и сготвите октопода веднага.

Вече имате още едно знание повече, което ще ви помогне да сготвите вкусен октопод в масло.

Вижте как октоподът да не е жилав.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати