Когато срежем тиква много често не ни трябва цялата и част от нея остава в хладилника докато се развали и я изхвърлим, затова по-подходящо би било просто да я замразим.
Ето и как да го направим! Първо я почистваме тиквата от семена и нарязваме на подходящи парчета.
Може да оставите парчетата на разстояние едно от друго върху подходяща подложка във фризера, за да се замразят и чак тогава да се прехвърлят в пликове и кутии.
Може и директно да се сложат в пликове, но предварително трябва да сме ги разпределили на подходящи порции за готвене.
Може да си приготвим и пюре от тиква, което също да замразим за по-късно, за целта пасираме суровата почистена тиква с много малко вода и я разпределяме в подходящи чашки и формички, и замразяваме.
Има и още един вариант, който е подходящ за приготвянето, особено на бебешки храни. Първо сваряваме тиквата, пасираме я отново я поставяме в подходящи формички и замразяваме, така вече готовите тиквени кубчета са готови за употреба, когато ни затрябват.
Замразената тиква и пюрето от нея могат да се съхраняват около година в камерата.
Ако обичате тиква, препоръчваме непременно да опитате от нашите рецепти за тиквена крем супа или вкусните десерти с тиква. Научи също каква е хранителната стойност на тиквата.
Коментари