Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пържи октопод

Колко време се пържи октопод

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94223855
Колко време се пържи октопод

Октоподът е деликатесна храна, която можете да приготвите и у дома, а това със сигурност ще впечатли гостите, поканени на вечерята ви.

Добрата новина е, че да приготвите октопод у дома, е много по-лесно, отколкото си мислите.

Преди да изпържите октопода за по-бърз и по-лек метод на готвене, сварете октопода си в голяма тенджера.

Напълнете тенджерата до 2/3 или със зеленчуков бульон, или с вода /пълна с билки и зеленчуци по ваш избор/, като така помагате за придаването на вкус на месото.

След като бульонът или водата със зеленчуците и билките заври, добавете предварително нарязания октопод в тенджерата и покрийте с капак.

Внимателно варете октопода за около 15-20 минути, като тествате месото му с вилица на всеки 10-15 минути, докато стане напълно меко и готово за консумация.

След което запържете предварително сварения октопод за кратко в тиган.

Добавете нарязания и сварен октопод в намаслен тиган с 1 супена лъжица кафява захар /мед/ и карамелизирайте за около 8 минути, като обръщате месото от всяка страна, за да се изпържи и придобие перфектен завършек.

Можете да добавите за по-пикантен вкус жълт лук, соев сос, чесън, пресен сок от лайм, бяло вино и прочие.

Още добри комбинации с октопод:

- октопод на тиган;

- паниран октопод;

- октопод на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати