Колко време може да стои кайма в хладилник?

Колко време може да стои кайма в хладилник?
Снимка: gotvach.bg

Каймата или мляното месо е хранителен продукт, който се получава при смилането на какъвто и да е вид месо. Можете да си направите кайма от свинско, телешко, дивечово месо, дори и от риба.

Най-предпочитаната кайма е смес между мляно свинско и телешко месо. Идеалната пропорция между двата вида меса е 60-40 в полза на свинското. Може да направите и кайма в съотношение 70-30 ако свинското месо е твърде сухо, т.е. с недостатъчни тлъстини.

Независимо дали ще вземете готова кайма от магазина или ще си купите месо и ще накарате да ви го смелят, трябва да знаете, че тя не може да се съхранява дълго.

Обикновено прясно смляната кайма може да бъде съхраняване 7 дни в хладилник, но само при условие, че и добавите малко сол и я съхранявате при температури от 0-4 градуса.

Ако не сте сигурни кога е произведена каймата и дали хладилникът ви наистина поддържа въпросната температура, тогава по-добре ще бъде да я замразите във фризер, където може да бъде държана в продължение на около 6 месеца.

Веднъж размразена тя трябва задължително да бъде сготвена. В никакъв случай не консумирайте кайма, която мирише на развалено, дори приятелите ви да твърдят, че е достатъчно да я препържите, за да стане годна за консумация.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати