Няма човек, който да може да устои на миризмата на прясно изпържена цаца или панирана бяла риба, но само при условие, че тази миризма се носи от някое крайбрежно заведение или изискан ресторант. Когато обаче тази миризма вече трети ден стои в цялата къща, след като сме пържили риба, за пореден път се заричаме, че това ще е последното ни пържене у дома.
Още по-неприятно е, когато с изненада открием, че тиганът, в който сме изпържили рибата, все още продължава да мирише на нея, след като старателно сме го мили вече два пъти. Това не бива обаче да ви отчайва, защото премахването на миризмата на риба от тиган всъщност е доста просто.
Един от най-ефикасните домашни трикове за премахване на миризма на риба от тиган е да налеете в него прясно мляко и да го оставите да престои в съда поне 15 минути. В това време казеина, който се съдържа в него, ще поеме неприятната миризма, а на вас ще ви остане само да го изплакнете след това.
Миризмата на риба от тиган и други съдове може да премахнете и с помощта на лимони и портокали. Цитрусовите плодове се обелват и корите им се заливат с вода и се кипват, по възможност именно в съда, който мирише. След няколко минути може да изплакнете съда. С изненада ще откриете, че от неприятната миризма не е останал и помен.
Може да се опитате да премахнете миризмата като директно натъркате съдовете с половинка разрязан лимон или ги накиснете в разтвор от оцет и вода в съотношение 1:1. Още хитринки за ефикасно премахване на неприятните миризми от вкъщи може да откриете на нашия сайт.
Коментари