Gotvach.bg»Съвети»Как да не загаря млякото?

Как да не загаря млякото?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да не загаря млякото?

Обикновено не се изискват кой знае какви кулинарни умения за сваряването на даден продукт, но това не важи за варенето на прясно мляко. Прясното мляко е чест гост на трапезата ни, защото е богато на полезни белтъчини и калций, освен това е незаменима част от състава на редица лечебни рецепти.

Но сваряването му съвсем не е толкова лесна работа, колкото звучи, защото млякото има неприятния навик много лесно да загаря при варене. Има някои тънкости, които ще ви покажем и които ще ви гарантират, че при варене млякото няма за загори.

Прясното мляко е капризен продукт, който трябва да се вари в отделен съд, в който не варите или готвите други продукти, защото то има свойството да попива всяка миризма. Препоръчително е този съд да е с по-дебело дъно. Най-добре е да се спрете на специална млековарка, която е с двойно дъно, в което се слага вода.

Най-малко млякото загаря, когато се вари в бакърен съд, като препоръчваме преди да сложите млякото, обилно да изплакнете съда със студена вода. След това съдът с млякото се поставя върху предварително нагрят котлон и се следи внимателно да не изкипи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати