Gotvach.bg»Съвети»Как се готви грах от консерва?

Как се готви грах от консерва?

РуминаРумина
Новак
2330
Как се готви грах от консерва?

Ще предложим един лесен вариант за готвене на грах от косерва. С него можете да си направите постна яхния.

На първо място трябва да изберете качетсвен грах. Грахът от консерва се готви много бързо и лесно. Сготвя се доста по-малко трудоемко от замразен или пресен грах, защото този в косервата е бланширан и има нужда от много по-малко топлинна обработка.

В подходящ съд (в средна тенджерка), сипете 4-5 супени лъжици олио. Нарежете на ситно една малка глава лук и два малки морков и ги изсипете в олиото. Запържете зеленчуците до омекване, сложете половин супена лъжица червен пипер и залейте с вода до половината на съда.

След като водата заври, сложете сол на вкус, отворете консервата с грах (с грамаж 400-500 г), излейте сока от консервата и изсипете граха във врящата вода.

След като поври около 10 мин., изсипете в тенджерата около 150-200 милилитра доматен сок. Оставете яхнията с грах да поври още около 15 мин. и добавете малко чубрица.

След това си пригответе брашняна каша с две супени лъжици брашно и 150 милилитра вода, изсипете я в тенджерата и разбъркайте хубаво. Изчакайте брашното да сгъсти яхнията 4-5 минути и изключете котлона.

Добър апетит!

Грах от консерва може да добавяте и към много други ястия. Опитайте спагети с грах, грах с картофи и ориз с грах, свинско с грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати