Съвременните домакини не могат да си представят да въртят домакинството без помощта на хладилник. Хладилникът отдавна се се превърнал в неизменна част от живота ни, той ни позволява да съхраняваме за по-дълго продукти и ястия, за да пестим време и същевременно да разполагаме със свежи продукти.
Ето защо е от изключителна важност да експлоатираме хладилника по най-правилния начин. Само така ще гарантираме от една страна дълъг живот на уреда, а от друга - ще сме сигурни, че продуктите в хладилника се съхраняват в оптимални условия.
Стандартният температурен интервал в хладилника се движи в границите между 0 и 5 градуса, като всяка домакиня може да избере точната температура за нея.
В този температурен диапазон се стопира появата на бактерии, които биха могли да се развият в храните и позволява максимално съхраняване на вкусовите качества на продуктите и напитките.
Традиционно в хладилника се съхраняват храни, които не са предназначени за непосредствена консумация, сметана, яйца, ястия, които съдържат яйца, риба, отворени буркани или кутии с храни и др.
Не е подходящо да съхранявате в хладилник хляб, зърнени храни и закуски, шоколад, стерилизирани храни, мариновани храни, както и неотворени стоки в кенове или буркани.
Виж още:
- как да размразим хладилника;
Коментари