Как се премахват миризми от хладилник?

Как се премахват миризми от хладилник?
Снимка: gotvach.bg

Един от кошмарите на всяка домакиня е да отвори хладилника и от него да лъхне неприятна миризма. За съжаление това се случва често, когато в него са съхранявани остатъци от недоядени ястия, нарязани мезета, когато сме забравили да почистим развалените плодове или зеленчуци.

За щастие не е никак трудно да премахнете миризми от хладилник при това без да ви се налага да купувате скъпи ароматизатори или абсорбатори на миризми.

В битката за премахване на миризми от хладилник първи помощници са оцетът, содата за хляб, кафето и дори котешката тоалетна.

Първото, което трябва да направите, е да изхвърлите от хладилника всички развалени остатъци от храна и продукти със съмнително качество. След това трябва да почистите рафтовете със смес от сода за хляб и вода.

Содата бикарбонат има свойството да премахва петната от храна и да неутрализира лошата миризма, затова ви препоръчваме да оставите в хладилника и малка чашка със сода, която да продължи да поглъща неприятните миризми на лук, пържено и кисело.

В случай, че содата се окаже недостатъчна, то може да сложите в хладилника и чинийка с прясно смляно кафе, която да престои там поне 24 часа.

Ако искате не само да премахнете миризмата от хладилник, но и да му придадете приятен аромат, може да постигнете това с къс памук, натопен в течна ванилия за сладкиши. Оставете този импровизиран освежител да действа поне 12 часа.

Сред най-мощните средства за почистване и премахване на миризмите от хладилник е оцетът.

Препоръчваме ви да смесите равни части оцет и вода и с тази смес да измиете повърхността на хладилника отвътре и отвън, включително и уплътненията.

Друг добър начин за премахване на миризмите от хладилник е да поставите в него няколко резена лимон, поръсени с готварска сол или сода за хляб.

Сред най-добрите естествени абсорбатори на неприятната миризма от хладилника са овесените ядки, като само шепа от тях е достатъчна, за да се справи с досадния проблем.

Добри резултати за обезмирисване на хладилник ще постигнете и с активен въглен. Абсолютен шампион в борбата с неприятната миризма от хладилника обаче си остава силиконовата котешка тоалетна.

Чисто новата котешка тоалетна, в която няма добавени ароматизатори, се поставя в хладилника за едно денонощие.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати