Колко време се вари нахут?

Колко време се вари нахут?
Снимка: gotvach.bg

Нахутът е бобово растение, което се готви като останалите бобови храни. За да може да му се насладите напълно, без да получите в замяна неприятни газове или подуване на стомаха, е добре първо да го накиснете.

Оставете накиснатия нахут да престои във водата поне 12 часа, след което го измийте и отцедете много добре. Прехвърлете в тенджера, залейте с вода и гответе около 40 минути на тих огън под похлупак или 20 минути в тенджера под налягане.

След това можете да си приготвите много лесно вкусна Яхния от нахут и зеленчуци или Нахутен крем.

Нахутът се смята за един от най-добрите помощници при вегетарианското хранене или при храненето по време на пости.

4.2
Общо 5 гласували
5 3
4 0
3 2
2 0
1 0

Коментари

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!