Колко време се пекат картофи?

Колко време се пекат картофи?

Колко време се пекат картофи?

Печените картофи на фурна са истинска класика и трудно ще намерите човек, който да не ги обича. Печените картофи са вкусни не само като самостоятелно ястие, та се отлична гарнитура за различни видове меса и зеленчуци.

Запалените готвачи ще ви кажат, че колкото и лесно да изглежда да изпечеш картофи, то също си има своите тънкости, които ще ви разкрием, като започнем с това колко време се пекат картофи.

Картофите за печене трябва да са от сорт, който е с високо съдържание на нишесте, за да си гарантирате отличен краен резултат.

Няма да се ангажираме с конкретен отговорколко време се пекат картофи на фурна, защото това зависи от редица фактори - като степента на нагряване на фурната, рецептата запечени картофи, големината и начина на нарязване на картофите и т.н.

И като се вземат предвид всички тези фактори можем да кажем, че средното време за печене на картофи на фурна варира от 30 минути до два часа, а редки случаи и повече.

На уникалните картофки във фолио им трябва около 1 час, за да станат съвършено изпечени. Приблизително толкова отнема да приготвите и ароматни картофи на фурна.

Малко повече време ще трябва да отделите за приготвянето на картофи по Смолянски, но чакането определено ще си заслужава.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати