Gotvach.bg»Съвети»Как се неутрализира люто?

Как се неутрализира люто?

AdminAdmin
Администратор
9504
Как се неутрализира люто?

Прекалено лютата манджа може да бъде неутрализирана с високомаслено мляко, сметана, яйран или магданоз. Изпийте няколко глътки студено прясно мляко за наутрализиране на лютото.

Ако част от кожата ви бъде подлютена, натъркайте мястото със сол, тя премахва капсаицина - веществото, което се дължи лютивината.

Кола и други газирани напитки не се препоръчват, защото те разнасят капсаицина и ще ви стане още по-люто.

Ако ястието ви е люто, винаги може да се приложи и друг трик - да се увеличат продуктите, които се слагат в ястието, така то ще бъде по-малко люто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
Общо гласували: 7
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен