Какво предизвиква киселини?

Какво предизвиква киселини?

Всеки поне веднъж в живота си е ставал жертва на стомашни киселини. Неприятното чувство на парене се появява, когато стомашните ензими и киселини напускат стомаха и тръгват нагоре по хранопровод. Човек усеща силен дискомфорт, ясно изразено чувство на парене в горната част на стомаха и в областта зад гръдната кост.

Стомашните киселини могат да бъдат предизвикани от много различни неща. Те могат да се дължат на езофагеален рефлукс (изпускане на стомашната клапа), тютюнопушене, спорадично преяждане, хранене на крак, пиене на течности на един дъх, некачествени храни, стрес, бременност и много други фактори.

Понякога стомашните киселини могат да бъдат симптоми на други здравословни проблеми като гастрит, диспепсия (лошо храносмилане) или проблемен стомах.

За да облекчите ужасните киселини, които ви мъчат, трябва да извадите от менюто си мазни и пържени ястия, пикантни подправки и пикантни сосове, кетчуп, горчица, алкохол и газирани напитки, кафе и цигари. Препоръчва се да се храните по график, редовно и на малки порции, като избягвате твърде студени или твърде горещи храни и напитки.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати