Пълнозърнестите спагети по-здравословни ли са?
gotvach.bg»Съвети»Пълнозърнестите спагети по-здравословни ли са?

Пълнозърнестите спагети по-здравословни ли са?

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
810161197
Пълнозърнестите спагети по-здравословни ли са?

В днешно време всеки втори човек се стреми да се храни по-здравословно и добави в менюто си така наречените биохрани. Другата половина от хората обаче смятат, че всичко това е прекалено и няма смисъл да променяме начина си на хранене. Това обаче изобщо не е вярно.

Едно от нещата, които задължително трябва да добавим в менюто си, са пълнозърнестите храни.

Ако искате да направите живота си по-здравословен, то пълнозърнестите храни са едно добро начало. Пълнозърнестите храни съдържат здравословни хранителни вещества, както и протеини, фибри, витамини, антиоксиданти и минерали.

Пълнозърнестите храни се препоръчват и по време на диета, тъй като съдържат по-малко калории спрямо нормалните.

Тук идва и отговорът на въпроса какви спагети да изберем за нашите ястия.

Пълнозърнестите спагети са по-добрият избор, защото освен вкусни, те са и полезни. Доказателство е за това е съдържанието на 100 г спагети, а именно - 124 килокалории, 5.33 г протеини, 26.50 г въглехидрати и само 0.54 г мазнини.

Освен бедни на мазнини, пълнозърнестите спагети са богати на витамини. Ето някои от тях: бетаин 26.60 мг, витамин А,витамин B1,витамин B2, витамин B3, витамин B4, витамин B5, витамин B6, витамин B9, витамин B12, витамин C, витамин D, витамин E, витамин K1 и витамин K2.

Ако заменим белите спагети с пълнозърнести спагети, освен че ще си набавяме повече фибри и витамини, ще успеем по-лесно да свалим излишните килограми и ще се чувстваме по-добре физически и психически. Освен на настроението, пълнозърнестите храни влияят добре и на нормалната работа на червата.

Затова, ако обичате спагетите, но искате да запазите добрата си фигура, опитайте нашите Диетични спагети или Пълнозърнести спагети с гъбен сос и бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати