gotvach.bg»Съвети»Как се чистят воденички?

Как се чистят воденички?

Да се почистят воденичките не е кой знае колко трудна работа. За някой, който досега не е правил нещо подобно, може да е леко смущаващо. Но, който иска да хапва пилешки воденички с масло и чесън от свободно гледани пиленца, ще се трябва да се справи. А онези, които гледат щастливи кокошки, знаят как става номерът.

Воденичката се прерязва в дебелата част през средата, за да се изкарат смлените отпадъци от нея. Изчиства се ножа хубаво от ципата.

Често ципи оставят и при воденичките, закупени от търговската мрежа, затова хубаво ги оглеждайте, преди да ги метнете в тигана. Така почистените воденички се изплакват старателно старателно.

Срязването и почистването на воденичките не е трудно, но внимавайте с пръстите, защото може да се отплесне ножът. За ципите може да ползвате нож за филетиране, защото е остър и гъвкав и може да се вмъкне лесно между ципата и самото месо.

Домашните воденички или с други думи воденичките от домашни кокошки, както и месото от домашни кокошки, са по-жилави и по-трудни за сваряване от купешките.

Затова, ако искате да приготвите пилешки воденички с ориз или дроб сарма с пилешки воденички, трябва да отделите повече време, за да ги сварите добре. Сваряването на почистените воденички може в обикновена тенджера, а може да стане и в тенджерата под налягане.

Бульончето може да направите на супа, а воденичките на тиган с лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати