gotvach.bg»Съвети»Кои билки се използват срещу нерви?

Кои билки се използват срещу нерви?

Кои билки се използват срещу нерви?

Очевидно стресът не е бич само за съврменните хора. От стрес са страдали хората от най-древни времена насам и са търсили всевъзможни начини за успокояване на нервите. Преди появата на съвременната фармация кората са били принудени да разчитат на билките, които са били особено ефикасни.

С помощта на билки против нерви те са успявали да излекуват различни нервни заболявания и умствени заболявания. Това се дължи на упойващите и успокояващи свойства на билките.

Традиционно билките против нерви наподобяват действието на първите лекарства против стрес, в които се съдържат стрихинин, морфин, кодеин, атропин, скополамин или кофеин.

Разбира се днес се използват билки с много по-леко действие, които действат успокояващо в случаи на нервна възбуда и имат лек седативен ефект. Такива билки са зановеца, дилянката, хмела, маточината, звъниката и др.

Можете да пиете чай от зановец или чай от златен дъжд и др. Вде пак не бива да се наливате с тези чайове постоянно, защото някои от тях са отровни и могат да се приемат само под лекарски контрол.

Статията има информативен характер и не замества консултацията с лекар.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати