int(1165) Лимоните дразнят ли стомаха? | Gotvach.bg
gotvach.bg»Съвети»Лимоните дразнят ли стомаха?

Лимоните дразнят ли стомаха?

Роси Стоянова 2Роси Стоянова 2
Дарт Вейдър
2433131
Лимоните дразнят ли стомаха?

Лимонът е изключително полезен цитрусов плод, много е богат на витамин С. Както обаче добре знаем, дори с най-полезните неща не бива да се прекалява, защото може да се получат някои нежелани странични ефекти.

Много хора се възползват от здравословните свойства на лимона, като го пият под формата на сок, смесен с чаша вода. Това е много полезен навик, но е възможно по-чувствителният стомах да се раздразни.

Обикновено повечето хора пият вода с лимонов сок сутрин, още преди да са закусвали. Така може сериозно да се навреди на здравето на стомаха. Най-честото неразположение са стомашни киселини.

Ако се прекалява с лимоновия сок сериозно се увеличава рискът от поява на гастрит и дори язва. Затова, ако имате някакви стомашни проблеми, най-добре се консултирайте с лекар, преди да консумирате лимон и лимонов сок.

За да не си навлечете проблеми със стомаха, може да ядете лимон, когато сте се нахранили или в комбинация с мед, който омекотява киселия му вкус. Освен стомашни проблеми, водата с лимон може да причини често уриниране и съответно дехидратация, както и нарушаване на зъбния емайл и поява на чувствителност в зъбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати