Колко време се вари кисело зеле?

Колко време се вари кисело зеле?

Киселото зеле е източник на много витамини и хранителни вещества. То съдържа голямо количество макро и микроелементи. Киселото зеле е нискокалорично, което го прави много привлекателно за хора, които искат да отслабнат. Увеличава устойчивостта на стреса на тялото, повишава имунитета, активизира метаболизма, помага за подмладяване на тъканите на тялото, укрепва сърцето, понижава холестерола в кръвта.

В повечето случаи използваме кисело зеле без топлинна обработка за салати и леки закуски, но за да приготвим някои ястия, зелето трябва да бъде предварително варено. Така че, вареното кисело зеле служи като отличен постен пълнеж за различни баници и пайове. Освен това, преди да го добавим към супата, зелето предварително трябва да се кипне.

Не забравяйте, че времето за приготвяне на кисело зеле ще зависи от разнообразието на приготвените ястия със зеле и варенето ще варира от 25 до 40 минути. Също така, ако зелето е с висока киселинност, е възможно тя да се коригира преди готвене, като се накисне в студена вода. Варете зелето върху тих огън под капак до готовност.

Как да приготвите зелето стъпка по стъпка?

Стъпка 1

За целта се нуждаем от кисело зеле, вода, тенджера.

Стъпка 2

Нарежете зелето, отцедете го от саламура и го поставете в тенджера.

Стъпка 3

Добавете вода.

Стъпка 4

Кипнете.

Намалете огъня до минимум и гответе под капак, до готовност. За супа от зеле - къкри 15-20 минути; за зелев пълнеж - около 40 минути; за ястие със зеле – около 60 минути.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати