Колко време се вари яйце?

Колко време се вари яйце?
Снимка: gotvach.bg

Златното време за идеално сварени яйца е 8 минути, след като е завряла водата.

Но има още няколко неща, които всички трябва да знаем, когато варим яйцата. За добре сварени яйца следвайте тези няколко рецепти.

• Най-добре е яйцата да са на стайна температура, когато ги използвате за варене. Когато ги варите извадени направо от хладилника, рискувате тяхното пукване по време на термичната обработка;

• Водата трябва да е толкова, колкото да покрие яйцата. В тази вода ви съветваме да добавите оцет или сол, за да се сварят безпроблемно и да се белят лесно;

• Пуснете яйцата във водата,след като тя е вече завряла;

• За да обелите лесно вече сварените ви яйца, шокирайте ги със студена вода.

Пробвайте тези съвети при варене на яйца и сами ще се убедите колко е лесно всъщност.

Важно

Хапвайте поне 1 варено яйце ежедневно (както вие, така и вашите деца). Те са с високо съдържание на цинк, витамини от група В и омега-3 мастни киселини. Това ги прави идеалната храна за мозъка и костите, а поради ниската им калоричност спомагат за достигането на по-тънка талия.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати