Как се съхранява сироп от бъз?

Нина ИвановаНина ИвановаИноватор
Как се съхранява сироп от бъз?
Снимка: Зорица

Сиропът от бъз се използва като имуностимулатор. Бъзът съдържа много големи количества витамин С и има противовъзпалително действие.

Приготвянето на сироп от бъз е лесно и приятно. Става за около три седмици и не изисква големи усилия.

Когато приготвяте сироп от бъз, е важно да наберете добре узрели плодове, а ако има зелени, е важно да ги изхвърлите. Зелените плодчета са отровни.

Плодовете се измиват добре и се редят в чисти и добре подсушени стъклени съдове. Най-удобно е в буркани, за да можете да редувате плодовете и захарта.

Когато бурканът е пълен, се покрива с марля и се оставя на слънчево място, за да ферментира.

Когато сиропът е готов, той се прецежда през марля и се сипва в тъмни стъклени съдове. Най-удобно е в стъклени шишета. Ако нямате бутилки от тъмно стъкло, можете да сипете сиропа в светли стъклени бутилки и след това да ги сложите в хартиени пликове или просто да ги увиете в хартия.

Сиропът от бъз се съхранява на тъмно и студено място. Най-добре е да съхранявате сиропа в хладилник, но да е ниско или на вратичката.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати