Колко време се вари говеждото месо?

Колко време се вари говеждото месо?
Снимка: gotvach.bg

Говеждо месо е добре да присъства на трапезата ви поне веднъж седмично. За правилното приготвяне на говеждо месо е важно да установите възрастта на животното, от което е месото. Тази информация могат да ви дадат още в магазина, ако си го набавяте от месарски магазин. А ако го купувате от супермаркет, на етикета би трябвало да е описано.

Колко време се вари говеждо месо?

За варенето на 700 грама до килограм говеждо месо ще ви отнеме към 90 минути. Разбира се това е времето за варене на говеждо в тенджера под налягане. Ако го приготвяте в обикновена тенджера, може да бъде удължено почти двойно.

И при двата варианта за варене на говеждо обаче трябва да си предвидите време отгоре. Именно за това е важно да бъдете сигурни, че си имате работа с говеждо месо, а не с телешко месо, чието варене отнема по-кратко време.

Споделяйте любимите си рецепти с нас на сайта gotvach.bg и експериментирайте с вече споделените.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати