Всеки път, подарявайки си приятни минути с чаша от любимата ви ароматна напитка, ние дори не мислим как можем да подобрим удоволствието, което получаваме.
Повечето хора традиционно добавят само захар към чаша кафе, не осъзнавайки съществуването на различни съставки, които могат не само да подобрят вкуса на напитката, но и да предизвикат напълно различни вкусови удоволствия. Добавките варират от сметана и мляко, плодове, както и шоколад, подправки, ядки, сиропи.
Както знаете, захарта намалява твърдостта на водата, а също така намалява горчивината на самото кафе. И не забравяйте, към напитката трябва да се сервира кафява захар, която, както са установили учените, е много по-полезна.
Млечните добавки са подходящи за тези, които искат да усетят по-мекия и нежен вкус на кафето. Просто не забърквайте любимата си напитка със сухо мляко. По-добре е да използвате естествено мляко, което трябва да се добавя към напитката само в гореща или топла форма.
Повечето хора обичат шоколада в твърдото му състояние, но добавянето на шоколадов чипс в чаша кафе е един от най-добрите варианти за ароматизиране и подслаждане на кафето.
Плодовете могат да се комбинират с кафе в произволно количество, смесвайки съставките в блендер. По-силен аромат на кафе ще се появи, ако се добавите сироп или карамел.
Ядките, които могат да бъдат бадеми, кашу или орехи, трябва да бъдат натрошени почти до състояние на прах, като по този начин ги превръщат в подправки, които могат да придадат на кафето специфичен вкус и подчертават неговия аромат.
Коментари