Крушите са познати на човека още от древни времена. За тяхна родина се счита Азия.
Крушите са едни от най-здравословните и полезни плодове. Имат тонизиращи и освежаващи свойства, което ги прави идеални за закуска. Консумацията на поне една круша сутрин е идеалният старт на деня.
Освен това те са и хипоалергични. Могат да се хапват както от най-малките, така и от възрастните. Те се препоръчват от специалистите и като една от най-подходящите храни за захранване на бебетата.
Крушите са полезни при диабет, запек, рак на стомаха, остеопорозата, високо кръвно налягане, бъбречни камъни. Също така имат благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система и храносмилането.
Какви витамини има в крушите? Вижте повече:
В кората на крушите се съдържат два пъти повече витамини отколкото в меката и част. Крушите съдържат следните витамини - К, Е, В1, В2, В6, С, А и фолиева киселина.
Полезно е да се яде поне по една круша на ден. При това си набавят и около 11% от необходимата дневна доза витамин С. Той стимулира белите кръвни клетки да се борят с инфекциите.
Витамин А, С и Е, които се съдържат в крушите, са от изключително значение за доброто функциониране на очите.
Коментари