Какви подправки се слагат на шкембе чорба?

Какви подправки се слагат на шкембе чорба?
Снимка: gotvach.bg

С право можем да наречем шкембе чорбата едно от националните богатства на българите, въпреки че чорба от свинско шкембе или телешко шкембе не се приготвя само у нас. Почти няма човек, който да не е сгрявал душата си с вкусната чорба, която е особено необходима през студените зимни месеци или сутрин, след порядъчен запой.

И въпреки че можем да смятаме шкембе чорбата за неделима част от българката кухня, оказва се, че колкото майстор-готвачи има, толкова и рецепти за шкембе чорба.

За едни оригиналната шкембе чорба се прави с телешки бульон и прясно мляко. Други си посипват главата с пепел и се кълнат, че истинското шкембе трябва да се приготвя задължително със застройка с кисело мляко и яйца. Трети приготвят шкембе чорба с варена застройка, добавят кромид лук, дафинов лист и др.

Едно от малкото неща, за които всички кулинари постигат съгласие, са подправките са съвършената шкембе чорба, а те са – сол, червен пипер, лют червен пипер и чеснова паста или счукан чесън с оцет. По желание може да прибавите и малко черен пипер. Да ви е сладко!

Рейтинг

3.3
Общо 3 гласували
5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати