По своя хранителен състав ядливите кестени наподобяват мюсли от зърнени култури. Плодът съдържа значително количество минерали, фибри, мазнини, протеини и витамини от групи А, В, С.
Във Франция тези есенни плодове - кестените, са се превърнали в почти национално френско ястие: там не се провежда нито едно честване на настъпването на есента без печени кестени.
Ако и вие харесвате вкуса им, в тази статия ще ви покажем как да съхраните кестените у дома, за да запазите вкуса и ползите за здравето.
Пресните кестени се съхраняват на хладно място само за няколко дни. След това стават плесенясали.
Ако искате да ги съхраните за по-дълго, тогава ги трябва да ги покриете с пясък. Като по този начин те могат да се съхранят свежи до няколко месеца.
Най-добрият метод остава замразяването им.
Кестените могат да останат във фризера поне 6 месеца. Важно е да се отбележи, че преди това не бива да ги завиваме с найлонов плик, тъй като върху тях ще се образува плесен.
Най-добре ги сложете в кошничка или друг подготвящ пластмасов съд.
Виж също как се белят кестени, колко време се варят кестени или разгледай нашите съвети за приготвянето на кестени.
Коментари