Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонименгласува за: Бабините кюфтета с бял соспреди 5 годиниБабините кюфтета с бял сосБабините кюфтета с бял сос11.05.2023Кюфтета
  • /АнонименАнонименсготви: Бабините кюфтета с бял соспреди 5 годиниБабините кюфтета с бял сосБабините кюфтета с бял сос11.05.2023Кюфтета
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Бабините кюфтета с бял соспреди 5 години, преди 5 годиниБабините кюфтета с бял сосБабините кюфтета с бял сос11.05.2023КюфтетаДоста хора се притесняват или не могат да се справят със соса. Истината е, че това е доста лесно и с практика се научава. Не е много по-различно от млечно-яйчен крем например. Аз го правя така: 1. Изчаквам кюфтенцата да са готови и ги вадя почти всички, за да остане основно сосът им в тенджерата. Така не ми се пречкат при бъркането после. 2. Сместа ми - яйца, брашно и кис. мляко е в сравнително голяма и дълбока салатена чиния. Започвам да смесвам горещия сос със сместа. Черпак по черпак като винаги разбърквате веднага. По принцип се препоръчва яйца и кис. мляко да са със стайна температура, но мен ме мързи и забравям да ги вадя по-рано, а и не е нужно с повече внимание. 3. Смесвам почти всичкия сос със сместа! Т.е. пълня чинията и проверявам цялата смес (сос+яйца, мляко брашно) да се е сгорещила 4. Изливам обратно вече белият сос в тенджерата и на среден котлон разбърквам постоянно. Под постоянно се има предвид ПОСТОЯННО! Не оставяте нещата на самотек - брашното загаря, може да се пресекат яйцата и т.н. 10тина минути са достатъчни за брашното да сгъсти сместа. Това е. Моля ви не смесвайте в охладен сос смес с яйца и брашно. Първо за айцата няма достатъчно температура за пастьоризация и второ не е особено полезно да ядете сурово брашно. Надявам се да съм помогнал.
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Бабините кюфтета с бял соспреди 5 годиниБабините кюфтета с бял сосБабините кюфтета с бял сос11.05.2023КюфтетаВижте моят коментар за насоки.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest