Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Потребител#330139 в Gotvach.bg
Потребител#330139
Потребител#330139
Новак

Моята Стена

  • /Потребител#330139Потребител#330139добави коментар към: Картофено пюрепреди 2 седмициКартофено пюреКартофено пюре17.10.2019ПюретаЗа мен "пюриране" за приготвянето на картофено пюре е използването на ръчна преса за картофи, ако нямате - използвайте вилица. Колкото повече намачквате картофите, токова по-фино става пюрето. Миксери, пасатори и блендери са абсолютно забранени за картофено пюре. С тях се получава една хомогенна лепкава смес, но не и пюре. Много важно - не белете картофите за пюре, измийте ги и ги сварете до готовност. Ще разберете дали са готови, когато ги натиснете леко с вилица и се пръскат. Обелете ги след като са сварени, за по-лесно белене трябва да са топли (не горещи). За пюре използвайте картофи с повече съдържание на скорбяла (нишесте) - такива са българските. За пържене, на фурна, салати, супи, яхнии - по-добрият избор са френските или полските на пазара, трудно се разваряват и запазват формата си при готвене (т.е. не стават на каша). Надявам се, че съм успял да помогна с моя коментар!
  • /Потребител#330139Потребител#330139добави коментар към: Картофено пюре с масло и сметанапреди 2 седмициКартофено пюре с масло и сметанаКартофено пюре с масло и сметана24.04.2021ПюретаСамо не белете картофите предварително, варете ги небелени, като първо ги измиете добре. Беленето е след сваряване!
  • /Потребител#330139Потребител#330139гласува за: Картофено пюре с масло и сметанапреди 2 седмициКартофено пюре с масло и сметанаКартофено пюре с масло и сметана24.04.2021Пюрета
  • /Потребител#330139Потребител#330139добави коментар към: Пухкаво картофено пюрепреди 2 седмициПухкаво картофено пюреПухкаво картофено пюре23.07.2017ПюретаМиксерът е излишен, продължете си само с пресата за картофи. Миксер, блендер или пасатор са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ за картофено пюре. Освен това картофите за пюре се варят небелени. Измийте картофите и ги залейте с вода (в обиконовена тенджера), да са покрити с 2-3 см. вода. Варете до пълно сваряване (да се пръскат, когато натиснете картофа с вилица. Ползвайте картофи, които са с повече скорбяла - българските са такива. Френски или полски ползвайте за пържене, на фурна, супи, яхнии или салати, тъй като почти не може да ги преварите (имат по-малко скорбяла) и запазват своята цялост. Всъщност за различните рецепти с картофи трябва да се използват и различни сортове, а в България казваме просто картофи, има значени какъв сорт се използва за съответното ястие!
  • /Потребител#330139Потребител#330139добави коментар към: Майсторско картофено пюрепреди 2 седмициМайсторско картофено пюреМайсторско картофено пюре27.01.2016ПюретаТенджерата под налягане е напълно излишна! Освен това, картофите за пюре се варят небелени, преди това само ги измийте, сложете ги в нормална тенджера и ги покройите с 2-3 см. вода. Белите след като се сварят. Внимавайте какви картофи използвате за пюре, аз лично препоръчвам български, които са с повече скорбяла, перфектни са за пюре. Френски или полски са по-добър вариант за пържене, супи, на фурна и яхнии.
  • /Потребител#330139Потребител#330139гласува за: Майсторско картофено пюрепреди 2 седмициМайсторско картофено пюреМайсторско картофено пюре27.01.2016Пюрета
  • /Потребител#330139Потребител#330139гласува за: Млечно картофено пюрепреди 2 седмициМлечно картофено пюреМлечно картофено пюре23.12.2019Пюрета
  • /Потребител#330139Потребител#330139добави коментар към: Млечно картофено пюрепреди 2 седмициМлечно картофено пюреМлечно картофено пюре23.12.2019ПюретаКартофено пюре никога не се пасира с блендер или пасатор!!! Става като лепило! Използва се преса за картофи, ако нямате - вилица!
  • /Потребител#330139Потребител#330139направи своята регистрация в gotvach.bgпреди 12 месеца
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest