Gotvach.bg»Статии»Италиански Сирена
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Италиански Сирена

Търсиш информация за Италиански Сирена? Разгледай последните ни публикации и статии за Италиански Сирена.
Непознатите италиански сиренаНепознатите италиански сирена
Друго известно италианско сирене е Монтазио. То не се различава много от другите твърди сирена. Монтазио е с дупки и златисто кафява коричка....
Италиански сирена за екстремистиИталиански сирена за екстремисти
Касу Марзу Този сорт е изключително популярен на италианския остров Сардиния. Касу Марзу се произвежда от овче мляко, а в превод името му означава гнило сирене....
Италиански салати със сирене КачокавалоИталиански салати със сирене Качокавало
Сиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоИталиански вкусотии със сирене Качокавало
Качокавало е италианско сирене, което се приготвя от краве мляко. Сиренето се предлага във форма, наподобяваща кратунка. Тя е дълга около 30 сантиметра и тежи около 2 килограма и половина....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
Полутвърдите са сирената, които узряват до три месеца, а меките сирена узряват бързо и се консумират пресни. Ето и осем от най-популярните италиански сирена, които задължително трябва да опитате....
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата - италианско сирене, което се топи в устата
Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. За първи път е направено в началото на 1920 година в областта на Андрия във фермата на семейството Бианкини....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
Прошутото се комбинира перфектно в приготвянето на брускети и със сирене. Подходящи сирена са моцарелата или синьото сирене....
Италиански великденски традицииИталиански великденски традиции
Италианците в южната част на страната правят много видове сложни пикантни хлябове, в които често включват месо, сирена и цели яйца. Казатиело от Неапол е един такъв хляб, изпечен в пръстен от яйца....
Най-вкусните италиански салатиНай-вкусните италиански салати
Едни от най-разпространените рецепти за свежи и вкусни салати са вдъхновени от италианските сирена....
Най-популярните италиански пициНай-популярните италиански пици
2
Добавя се и италианско сирене, като за препоръчване е то да бъде Рикота. Често обаче то се замества с моцарела, като по-популярна и достъпна....
Десетте най-известни италиански ястияДесетте най-известни италиански ястия
Днес можем да открием много разновидности на брускетите - с домати, песто, различни италиански сирена, маслини....
Какво знаете за италианската кухня?Какво знаете за италианската кухня?
Не на последно място, се нарежда пицата - италианско национално ястие под формата на кръгла отворена питка, в класическата версия на домати и запечено сирене (обикновено моцарела)....
Похапвайте редовно Моцарела, за да преборите високото кръвноПохапвайте редовно Моцарела, за да преборите високото кръвно
Италианското сирене Моцарела е широко известно по света. То има ярко бял цвят, изтънчен сладък вкус и еластична текстура. Оригиналната италианска Моцарела се прави от биволско мляко....
Италиански рецепти, идеални за лятотоИталиански рецепти, идеални за лятото
Още летни предложения от италианската кухня: - Пиле по италиански - Панцанела; - Италиански сладкиши....
Качокавало е идеалното сирене за червено виноКачокавало е идеалното сирене за червено вино
2
Все още малко познатото у нас сирене Качокавало е едно от най-известните и скъпи италиански сирена. В повечето държави цената му е около 650 щатски долара за около 450 г продукт....