сряда, 23 юли
Бета каротин
Витамини

Бета каротин

5

Бета каротинът е може би най-добре познатият от приблизително 50-те известни каротеноиди. Функции на бета каротин, източници и свойства на бета каротин.

1

Витамин А

Обзор на статиите касаещи Витамин А. Открийте онова, което искате да знаете. Приятно сърфиране из последно публикуваните авторски публикации, идеи и заръки отнасящи се за Витамин А.
 • Витамин А - Витамин АВитамини

  Витамин А

  13.03.20140

  Витамин А подпомага имунната система. Дефицит на Витамин А. Млякото и яйцата са богати на Витамин А. Каротеноидите и Витамин А.

 • Витамин А - Кои витамини са мастноразтворимиВитамини

  Кои витамини са мастноразтворими

  25.09.20120

  Витамините са основни хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае в малки количества. Витамините се делят на две групи: разтворими във вода (B-комплекс и С) и мастноразтворими (A, D, E и K).

 • Витамин А - Хипервитаминоза - Предозиране с витаминиВитамини

  Хипервитаминоза - Предозиране с витамини

  29.02.20121

  Предозирането с витамини е опасно състояние за тялото на човек. Възможни са много странични ефекти, затова се консултирайте с лекар преди прием на витамини.

 • Витамин А - Черният дроб на риба треска е ценен източник на витамин А и DКулинарни Съвети

  Черният дроб на риба треска е ценен източник на витамин А и D

  06.12.20110

  Едно от най-популярните и здравословни рибени масла e тoвa, извлеченo от черния дроб на риба треска. Голямата ценност на черния дроб от треска е, че той е сред най-големите животински източници на витамин А.

 • Витамин А - Витамините А, С и Е борят ракаКулинарни Съвети

  Витамините А, С и Е борят рака

  28.11.20110

  Антиоксидантите, сред които и витамините А, С и Е, са едни от най-важните елементи, които имат превантивен ефект срещу рака. За предотвратяване на коварната болест е необходимо в ежедневното меню да се включат много плодове и зеленчуци.

 • Витамин А - Витамин А бил вреден за коститеКулинарни Съвети

  Витамин А бил вреден за костите

  16.11.20111

  Прекомерният прием на витамин А повишава риска от счупване на костите със седем пъти. Сред най-големите врагове на здравината на костите са още газираните напитки, солта, кофеина и алкохола.

 • Витамин А - За красива кожа – хапвайте повече морковиКулинарни Съвети

  За красива кожа – хапвайте повече моркови

  04.10.20111

  Ако тялото ви изпитва недостиг от витамин А, най-добрият начин, по който да си набавите необходимата доза, е редовната консумация на морковен сок.

 • Витамин А - Млякото предпазва от рак на дебелото червоКулинарни Съвети

  Млякото предпазва от рак на дебелото черво

  28.09.20116

  Млечната напитка има изявени противоракови свойства, само ако се консумира всеки ден и то за сравнително дълъг период от време.

 • Витамин А - Хапвайте салата с авокадо за по-остро зрениеКулинарни Съвети

  Хапвайте салата с авокадо за по-остро зрение

  13.05.20110

  Екзотичният плод увеличава остротата на зрението. Природният антиоксидант лутеин, съдържащ се в авокадото, е изключително важен за поддържането на нормална зрителна функция.

Какво другите търсят

Статии и препоръки касаещи Витамин А. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно интересни текстове. Имаш предложения или критики към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да разширим и разнообразим тази секция. Готвач.бг - национален портал за подбрани рецепти, здравословно хранене. Витамин А, мнения и оценки. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.