понеделник, 21 април
Бета каротин
Витамини

Бета каротин

5

Бета каротинът е може би най-добре познатият от приблизително 50-те известни каротеноиди. Функции на бета каротин, източници и свойства на бета каротин.

1

Витамин А

Витамин А - Обзор на статиите касаещи Витамин А. Открийте онова, което искате да знаете за Витамин А. Приятно сърфиране из последно публикуваните авторски публикации, идеи и заръки отнасящи се за Витамин А.
 • Витамин А - Витамин АВитамини

  Витамин А

  13.03.20140

  Витамин А подпомага имунната система. Дефицит на Витамин А. Млякото и яйцата са богати на Витамин А. Каротеноидите и Витамин А.

 • Витамин А - Кои витамини са мастноразтворимиВитамини

  Кои витамини са мастноразтворими

  25.09.20120

  Витамините са основни хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае в малки количества. Витамините се делят на две групи: разтворими във вода (B-комплекс и С) и мастноразтворими (A, D, E и K).

 • Витамин А - Хипервитаминоза - Предозиране с витаминиВитамини

  Хипервитаминоза - Предозиране с витамини

  29.02.20121

  Предозирането с витамини е опасно състояние за тялото на човек. Възможни са много странични ефекти, затова се консултирайте с лекар преди прием на витамини.

 • Витамин А - Черният дроб на риба треска е ценен източник на витамин А и DКулинарни Съвети

  Черният дроб на риба треска е ценен източник на витамин А и D

  06.12.20110

  Едно от най-популярните и здравословни рибени масла e тoвa, извлеченo от черния дроб на риба треска. Голямата ценност на черния дроб от треска е, че той е сред най-големите животински източници на витамин А.

 • Витамин А - Витамините А, С и Е борят ракаКулинарни Съвети

  Витамините А, С и Е борят рака

  28.11.20110

  Антиоксидантите, сред които и витамините А, С и Е, са едни от най-важните елементи, които имат превантивен ефект срещу рака. За предотвратяване на коварната болест е необходимо в ежедневното меню да се включат много плодове и зеленчуци.

 • Витамин А - Витамин А бил вреден за коститеКулинарни Съвети

  Витамин А бил вреден за костите

  16.11.20111

  Прекомерният прием на витамин А повишава риска от счупване на костите със седем пъти. Сред най-големите врагове на здравината на костите са още газираните напитки, солта, кофеина и алкохола.

 • Витамин А - За красива кожа – хапвайте повече морковиКулинарни Съвети

  За красива кожа – хапвайте повече моркови

  04.10.20111

  Ако тялото ви изпитва недостиг от витамин А, най-добрият начин, по който да си набавите необходимата доза, е редовната консумация на морковен сок.

 • Витамин А - Млякото предпазва от рак на дебелото червоКулинарни Съвети

  Млякото предпазва от рак на дебелото черво

  28.09.20115

  Млечната напитка има изявени противоракови свойства, само ако се консумира всеки ден и то за сравнително дълъг период от време.

 • Витамин А - Хапвайте салата с авокадо за по-остро зрениеКулинарни Съвети

  Хапвайте салата с авокадо за по-остро зрение

  13.05.20110

  Екзотичният плод увеличава остротата на зрението. Природният антиоксидант лутеин, съдържащ се в авокадото, е изключително важен за поддържането на нормална зрителна функция.

Какво другите търсят

Статии и препоръки касаещи Витамин А. Екипът на Готвач.бг се грижи да добавя постоянно интересни текстове за Витамин А. Имаш предложения или критики към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да разширим и разнообразим тази секция Витамин А. Готвач.бг - национален портал за подбрани рецепти, здравословно хранене и Витамин А. Витамин А, мнения и оценки. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук. Готвач.бг - твоят кулинарен портал.