четвъртък, 24 април
Кафето помага в борбата с Алцхаймера
Кое за какво е полезно

Кафето помага в борбата с Алцхаймера

0

Причините за развитието на болестта на Алцхаймер не са напълно изучени. Съществуват предположения, че някои промени в начина на живот като умствено стимулиране и упражнения или балансирана диета, биха предотвратили коварната болест.

1

Кофеин

Кофеин - Обзор на публикациите и темите касаещи Кофеин. Научете онова, което искате да знаете относно Кофеин. Приятно гледане на най-четените публикации, класации и заръки касаещи Кофеин.
 • Кофеин - КофеинХранителни Продукти

  Кофеин

  04.03.20140

  Честата употреба на кофеин може да доведе до психическа, а понякога дори и до физическа зависимост, но кофеинът има и редица предимства. Действие на кофеина, разрешена дневна доза кофеин.

 • Кофеин - Кофеиново смущение или за зависимостта от кофеинКое за какво е полезно

  Кофеиново смущение или за зависимостта от кофеин

  05.02.20141

  Негативните последици, които донася кофеинът, не се разпознават като такива, защото кафето е влязло напълно в нашето ежедневие и е прието в обществото като задължителна ободрителна напитка. Кофеиново смущение е термин за негативните последици от кофеина

 • Кофеин - 3 чаши кафе на ден намаляват риска от ракКое за какво е полезно

  3 чаши кафе на ден намаляват риска от рак

  27.10.20131

  Ново изследване показа, че 3 чаши кафе на ден могат да намалят с 50 процента риска от поява на рак на черния дроб. Кафето може да бъде сигурен помощник в борбата с най-често срещания тип рак на черния дроб.

 • Кофеин - Полезно ли е безкофеиновото кафеКое за какво е полезно

  Полезно ли е безкофеиновото кафе

  21.06.20130

  За много хора кафето е сутрешният елексир, даващ енергия и бодрост за начало на деня. Безкофеиновото кафе съдържа значително малко количество кофеин, но дали това го прави полезна напитка

 • Кофеин - Кафето било по-полезно от плодоветеКое за какво е полезно

  Кафето било по-полезно от плодовете

  11.03.20131

  Ползата от различни храни, сред които плодове и зеленчуци, е значително по-малка, отколкото 1-2 чаши кафе. В кафето се съдържат полезни антиоксиданти. За какво е полезно пиенето на кафе.

 • Кофеин - Обедното кафе ви пази от диабетКое за какво е полезно

  Обедното кафе ви пази от диабет

  01.02.20130

  Рискът да се разболеете от диабет намалява, ако пиете по една чака кафе по обяд, твърдят учени от Бразилия. Не кофеинът, а магнезият и антиоксидантите в кафето са най-вероятната причина.

 • Кофеин - Сутрешното кафе ни прави по-щастливиКулинарни Новини

  Сутрешното кафе ни прави по-щастливи

  16.11.20120

  Чаша сутрешно кафе ни прави по-щастливи. До този извод стигнаха немски учени, които проведоха експеримент с около 70 доброволци. Кофеинът стимулира центровете на мозъка, които отговарят за положителните емоции.

 • Кофеин - Кафе при високо кръвноХранене при проблеми

  Кафе при високо кръвно

  28.04.20120

  Не се страхувайте от употребата на кафе, ако имате високо кръвно налягане. Много изследвания опровергават досегашното схващане за вредното му въздействие.

 • Кофеин - Кафето вдига или сваля кръвнотоКое за какво е полезно

  Кафето вдига или сваля кръвното

  25.03.20120

  Кофеинът е естествен стимулант, съдържащ се в ядките, плодовете и листата на някои растения. Той най-често се приема с продукти като чай или кафе, който пък са най-консумираните напитки в света.

Какво другите търсят

Полезна информация и препоръки на тема Кофеин. Готвач.бг се грижи да добавя постоянно развлекателни текстове на тема Кофеин. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика Кофеин. Готвач.бг - най-подробният сайт за подбрани рецепти, правилно хранене и Кофеин. Кофеин, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.