Добра рецепта. Аз варя шкембето в 80% мляко и 20% вода.
4 литра вода ми се вижда доста, а и нямам такъв съд, който да побере и водата и шкембето и млякото. Колко от нас имат такава тенджера ???
Как не разбрахте че вегетарианците не консумират яйца ???
За спойка на вегетарианските кюфтета може да се ползва
предварително накисната ЧИЯ . Тя е с неутрален вкус.
Севда Андреева ако си Мастър Шеф трябва да знаеш тези
"подробности" :-)
Аз измивам добре една глава чесън , отрязвам от двете страни и без да е беля слагам да се вари с лещата.Прибавям сухи чушка домат и люта чушка /изсушени от мен/ вместо пресни, нарязани на парченца.Имам и изсушена чубрица на връзка.Поставям е да ври с лещата. Когато е готова е изваждам. Ароматът е много различен.
Това е много стара рецепта, която знам от възрастни хора, които ,ако бяха живи, щяха да са над 120 г. Класика.
Уточнение от моят опит:
Всичкото това под капак. Фурната не трябва да е загрята предварително повече от 80 градуса., защото глиненото гюведже ще се спука. Когато фурната стигне 180 градуса се пече още 5-6 мин. След това се счупва яйцето и без капак още 5 минути.Сиренето може да се овкусява и с други подправки , по желание.
Моите коментари