Моите коментари

marcheva14 коментира:
Весе, направих ги. Много ми харесаха, но аз малко из смених формата и ги направих на кръгчета, а след като изстинаха отгоре им шприцовах малко шоколад. Прибрах ги за Коледа. Прекрасен аромат на хубаво масло и прекрасен вкус на лимони. Разкошни са. !! Благодаря! Поздрав!
marcheva14 коментира:
Благодаря Ви, красавици! Бисквитките не са нищо особено, ако не са подправките. Те придават неповторим аромат. Вярно е! Тези подправки ми стояха от много дълго време затворени плътно в бурканчета и все се чудих кога и какво да забъркам с тях, ето че им дойде времето. Специално Махлеб може да се намери при арабите на Жен. пазар има го на грамаж и струва около 3 лв за 100 г - нищо работа, а Тонка боб съм си я донесла от Турция, но вероятно и тук ще се намери пак при арабите. Тя е по-скъпа, но нямам спомен колко платих за нея. Подава се на грамаж. Бисквитките си заслужават, определено, но само ако им се сложат подправките, иначе са си обикновени маслени бисквити, даже не са толкова хубави колкото са Линцер сладките, защото нямат бадемово брашно, а само масло и брашно. По нататък във времето около Коледа ще покажа и Линцер сладките, те вече са готови, но не съм ги слепила с Дулсе де Лече. Рано им е още.. Ще ги видите. Сега отивам да печа сладките на Весето - лимоновите. До после и ще метна снимка към основната рецепта на Весето, ако разреши, де....
marcheva14 коментира:
Веес, не ми трябва линк. Това че ми отговори ми е достатъчно. Ако не тази вечер утре ще ги спретна. Много ми харесаха. Ще ти ги покажа. Благодаря ти!
marcheva14 коментира:
Весе, здравей! Много ми харесаха тези лимонови бисквитки. По принцип за Коледа аз правя много видове, вече ги започнах и първите три вида бисквитки са ми готови, но ще има и още. Приятно е да ги опаковаш красиво и да подариш на приятелки, а знаят и си ги чакат всяка Коледа пакетчетата. Искам да те попитам, в рецептата ти не е посочено царевично нишесте, например, не е изпуснато, нали, това е само като продукти. Ще ги направя и тях, защото ми харесва аромат на лимон и масло. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Чудесно изглежда на снимката. Това трябва да е гръцката баница "Бугаца" - с крем между корите. За мен е много малко маслото на 400 г кори само 50 г....аз я приготвям със 150 г масло. Много я харесвам, но слагам и мастикс - начукан, придава ѝ прекрасен аромат.
marcheva14 коментира:
Благодаря ти, за първи път го чувам, а и мисля че не съм попадала на такова нещо.
marcheva14 коментира:
Благодаря, момичета, добре сте го оценили. За първи път го правя, това е много близко до козуначеното тесто, а и на вкус е подобно, разликата е в това, че се приготвя бързо за разлика от козунаците. Приготвя се външно точно както и Датската плитка, разрязваш, усукваш и мяташ във фурната. Естонките май са си откраднали по нещо от нашите козунаци, от датчанките и са си направили обреден хляб. В никакъв случай не мога да кажа, че е нещо специално с изключителен вкус, но става за закуска с чаша кафе. Мисля, че и втори път бих го приготвила.
marcheva14 коментира:
Всичко е много добре приготвено, но не зная какво означава "телешки закол....заколки...??? Благодаря за разяснението.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Има два вида, "Маймунски хляб" който е сладък и "Маймунски хляб" който е пица. Това което си направила ти е... може би е Маймунски хляб" - пица. Ще те посъветвам да отвориш на "Супичка" и да разгледаш рецептата и снимките и после ела и пак сподели.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Моника, тази рецепта не ти се е получила. Няма никакъв вид и прилича на нещо и аз не зная на какво. Първо за да се получи височина на тази пица, а това е основното трябва да се пече в дълбока и широка кейкова форма, а тук у нас трудно се намират такива. Не зная от къде си взела рецептата, няма източник, но при тази Маймунска пица няма смесване на различни видове брашно. То е едно - бяло брашно и се работи с масло, дом . сос, прясно мляко, задължително моцарела, салам Пиперони, той е с лютив и пикантен вкус, пасиран чесън което е също много важна добавка и като подправка се слага само босилек накъсан с ръце. Ако искаш наистина да ти се получи ще ти дам пълни обяснения на рецептата и грамажите. Източник на моята рецепта е една прекрасна кулинарка Джема Стафорд - Gemma`s Bigger Bolder Baking. Разгледай я рецептата и сама ще се убедиш, че твоята изобщо не се е получила. Освен това този сос , който виждам на снимката не би трябвало да е там. Тази пица е суха , да, на топчета, но сос при нея няма. Не се засягай всеки има и своите несполучливи рецепти. Тази пица съм я правила и формата ми за кейк не е достатъчно дълбока и едновременно широка, не се получи и затова не я пуснах като снимки и рецепта. Аз направо я изхвърлих, на нищо не приличаше. И още нещо, тази пица се работи с миксер.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Благодаря, Сонче за поясненията. Вкъщи имам, донесла съм си непечен кадаиф точно за тази цел и така си стои. Ще го пробвам задължително!!
marcheva14 коментира:
Пакетчето мая от колко грама е. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Прекрасно изглежда на снимката. Никога не съм приготвяла, а имам голяма желание. Смятам, че е трудно и нищо няма да направя. Моите поздравления за рецептата!!
marcheva14 коментира:
Добави коментар. ще ти отговоря аз, въпреки че не съм автора на рецептата. Може да се ползват и двата вида мая, не е проблем. При кг брашно суха мая едно пликче от11 гр, а при свежа се слага кубче, но съвсем спокойно може и да се намали. Маята винаги ще действа.
marcheva14 коментира:
Добави коментар.Не, няма никакъв набухвател. Тази роля се изпълнява от разбитите на сняг белтъци. Много внимателно се прибавят с шпатула за да не се смачкат. Този кейк е едно малко удоволствие!!
marcheva14 коментира:
Елена, здравей! Ще си разреша да кача още някоя и друга снимка към твоите на този чудесен "Селски хляб". Ще дам и малко разяснение как го приготвих аз днес. Освен това искам и да добавя още един начин за изпичането му и да стане още по-добър, така както направих аз. Работих само с миксер и го оставих сам да измесва, като направо хвърлих продуктите вътре. Ползвах суха мая - бързодействаща. Първо ползвах два вида брашно, на една и съща марка, но различни по състав и съм доволна от резултата. Ползвах брашно на "Divella пълнозърнесто от мека пшеница - 400 г и бяло брашно на Mulino Bianco -400 г., но и аз основно работя с италианското брашно и винаги съм била много доволна. Водата която е посочена в рецептата не е достатъчна, при мен беше точно 600 мл, не ми е ясно ти как си го замесила с толкова малко течност?? и силно препоръчвам тези от вас които ще го направят да увеличат водата, за да се получи хубава еластична топка тесто. Оформих го с ножче го прорязах и го метнах във фурната на посочените градуси, като на дъното на фурната сложих и по-голяма купа пълна с вода за да има влага при печенето. Това спомага тестото да не изсъхва. След като беше готов, кората му на този вид хляб е доста твърда и затова го напръсках с вода и го завих в кърпа. Стана прекрасен. Благодаря за споделената рецепта.
marcheva14 коментира:
Добави коментар .Весе, много добре изглеждат на всички снимки. Както и прочетох рецептата не е сложна. Това за украса което си поставила звезден анасон ли е или се лъжа. Добра идея! Браво! Гласувам веднага!!
marcheva14 коментира:
raychevi, здравейте! Забележката е напълно правилна. По принцип се ползват форми кръгли и се посочва диаметър, и затова без да искам съм направила неволна грешка при изписването. Видях, но не успях да редактирам, защото рецептата вече беше пусната. Този отговор дали Ви удовлетворява???