Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюзлеми по тракийскиМаята се разтваря в марна /леко топла/ вода. Замесва се меко тесто. Разделя се на топки, големи колкото голямо яйце, покриват се с кърпа да починат...
Триъгълни банички с праз и извара
Пека Триъгълните банички с праз и извара в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато се зачервят - около 35 минути....
Банички-пурички с праз и картофи
Сервираме банички-пурички със праз и картофи топли със млечния сос....
Бюрек банички с праз и сирене
Печем бюрек банички с праз и сирене в загрята фурна 180°C с вентилатор до златисто, около 25 минути, да се получи апетитен и златист загар....
Банички на сач с праз и сирене
Почистваме праза и го нарязваме на дребно. Слагаме 4 с.л. олио в тиган на котлона да се сгорещи....
Гюзлеми по класическа рецепта
В купа разтваряме маята, водата, солта и захарта. Оставяме малко да престои на страни.
В съда, в който ще месим, сипваме брашното и правим кладенче...
Гюзлеми охлювчета на сач
Гюзлемите се обръщат от двете страни да се изпекат за 3-4 минути.
Гюзлеми охлювчетата на сач са готови....
Апетитни баш странджански гюзлеми
Можете да го добавите само към намазването на готовите изпечени гюзлеми....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: